Økonomisk lussing til Ordkraft

Årets ordfestival i Nordkraft endte med et underskud på 200.000 kroner

Ordkraft - festivalen for litteratur og alle mulige andre ord - blev en publikumssucces men endte med et kedeligt underskud. 
Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Ordkraft - festivalen for litteratur og alle mulige andre ord - blev en publikumssucces men endte med et kedeligt underskud. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

AALBORG:Litteraturfestivalen Ordkraft, der i april blev holdt i Nordkraft for andet år, blev på mange måder en succes, bare ikke økonomisk. Ordkraft endte med et underskud på 200.000 kroner.Over tre dage i april blev nordjyderne præsenteret for blandt andet en lang række af tidens mest læste forfattere. Der var samlet 1,5 millioner kroner ind fra fonde, sponsorer og offentlige myndigheder til at holde festivalen for. Men det var ikke nok.

Projektleder har ansvaret

Udgiftssiden skred på flere poster, og godt 6000 deltagere lagde kun 40.000 kroner i entrekassen. Så det endte altså med et underskud på 200.000 kroner. Den manglende økonomiske styring har kostet idemanden bag festivalen, Evanthore Vestergaard, posten som projektleder.

Også festival i 2013

Ordkrafts formand Jørgen Pyndt understreger, at festivalen vender tilbage i 2013, og at Ordkraft ikke kommer til at skylde penge væk. Underskuddet dækkes af arrangørerne. Det er Aalborg Bibliotekerne, Aalborg Kongres & Kultur Center samt de tre nordjyske mediehuse DR Nordjylland, TV2Nord og Nordjyske Medier.Evanthore Vestergaard, der som nævnt ikke længere er projektleder for Ordkraft, vil ikke kommentere sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.