Øland Karate på sommerlejr

Shuri Ryu Øland var i weekenden på sommerlejr ved Præstø. Privatfoto

Shuri Ryu Øland var i weekenden på sommerlejr ved Præstø. Privatfoto

BROVST:I weekenden 31. maj til 2. juni deltog karateklubben Shuri Ryu Øland for anden gang i stilartens sommerlejr på Idrætshøjskolen Bosei nær Præstø.

- Lejren er samlingssted for Danmarks bedste instruktører i den stilart der trænes på Øland, og det var derfor spændende at se hvad instruktørerne havde forberedt til de mange deltagere, fortæller chefinstruktør Henrik Vandrup.

Det skulle vise sig at være et godt og varieret program, som indeholdt såvel tekniske finurligheder, træning med stav, og hård fysisk træning.

Det sidste skulle i særlig grad vise sig at være tilfældet for dem, som gik op til graduering (bælteprøve, red.)

Hård graduering

Der blev både løbet, sparket, lavet mavebøjninger og armstrækninger til graduenterne var segnefærdige, og først da gik den tekniske del af bælteprøven i gang.

- Det hårde fysiske niveau og måske også nervøsiteten ved at skulle have sine evner vurderet af nogle af stilartens dygtigste instruktører, bidrog til at flere af de deltagere som gik til graduering præsterede under deres sædvanlige niveau og derfor ikke bestod. De blev dog alle en erfaring rigere, siger Henrik Vandrup, der selv blev gradueret til 2. dan.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.