Danmark

Offentlige toiletter: Så klamme er de

Over halvdelen af danskerne har undladt at give efter for tissetrangen, fordi de offentlige toiletter var for beskidte

Ifølge en ny undersøgelse har over halvdelen af danskerne oplevet, at de hellere ville krydse benene og skynde sig hjem end bruge et offentligt toilet. Foto: PR

Ifølge en ny undersøgelse har over halvdelen af danskerne oplevet, at de hellere ville krydse benene og skynde sig hjem end bruge et offentligt toilet. Foto: PR

DANMARK:VVS-producenten Geberit har med hjælp fra analyseinstituttet YouGov spurgt mere end 4.000 personer i Norden om deres vaner og syn på toiletter. Her får de offentlige toiletter ikke mange positive ord med på vejen.

Over halvdelen af danskerne undgår offentlige toiletter, fordi de er for ulækre. To tredjedele tørrer toiletsædet af inden brug, mens hver tredje balancerer over sædet for at undgå at røre det.

- Det er tydeligt i undersøgelsen, at danskerne langt fra er tilfredse med standarden på de offentlige toiletter. Vi oplever, at flere og flere danskere efterspørger produkter med fokus på hygiejne - eksempelvis de såkaldte AquaClean-toiletter med berøringsfrit skyl og berøringsfrie vandhaner, siger Karin Busk-Thygesen fra Geberit i en pressemeddelelse.

Rent hjemme - svineri ude

I undersøgelsen svarer 90 procent af danskerne, at de sørger, for at deres toilet er rent og pænt, inden de forlader det, så der ikke er nogen pinlige overleveringer til den næste gæst.

Men mens danskerne er ivrige med toiletbørsten derhjemme, så går de knap så meget op i de gode manerer uden for hjemmets fire vægge. Og det medfører, at tilstanden på de offentlige toiletter er meget langt fra den standard, danskerne sætter for deres egne toiletter.

76 procent af de adspurgte i undersøgelsen understreger, at de ønsker bedre hygiejne på offentlige toiletter.

Over halvdelen af danskerne har krydset benene og holdt tissetrangen ud for at undgå at bruge et offentligt toilet.

/JFM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.