Ofre i oldefarsag vidner retten

Fem unge personer afgiver forklaring bag lukkede døre

Foto Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Foto Bente Poder Bente Poder

HJØRRING:Fem unge personer, som Nordjyllands Politi mener, er blevet sexmisbrugt af en 80-årig mand fra Brønderslev, var i dag mødt frem i Retten i Hjørring i Oldefarsagen for at blive afhørt om de krænkelser, de i følge anklageskriftet er blevet udsat for.

Det drejer sig en 23-årig mand, en 19-årig mand, en 26-årig mand og en 28-årig kvinde, som alle på den ene eller anden måde er i familie med den 80-åriges ekskone og et 18-årigt biologisk barnebarn til den 80-årige.

Alle afhøringerne foregik for lukkede døre, men når den tiltalte den 23. august skal forholde sig til anklagerne om misbrug af de fem unge voksne, så bliver dørene åbnet for offentligheden.

Den gamle mand er tiltalt for at have seksuelt misbrugt de unge, da de var børn i alderen fra fire til 11 år. Selv nægter han sig skyldig i samtlige anklager.

Den 80-årige, som i pressen er blevet døbt ”oldefar”, fordi han er papoldefar til nogle af de forurettede børn i sagen, er i alt tiltalt for i alt ni seksuelle overgreb på børn i familie og omgangskreds gennem 20 år.

Tilbage i 2007 blev den nu 80-årige dømt to års betinget fængsel for seksuelt misbrug af to mindreårige piger.

Der falder dom i den nuværende retssag den 29. august, hvor også en 48-årig mand er tiltalt for seksuelt overgreb på en 12-årig pige i sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden