Og så løfter vi armene ...

Fysioterapeut Peter Sørensen sender sit hold rundt i manegen - efter en torsdag eftermiddag er ikke mange muskler blevet snydt

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Luften svirrer af humor friske bemærkninger, og de 15 gymnaster på fysioterapeut Peter Sørensens hold ser ud til både at more sig og dyrke motion på samme tid.

De hænger i - motionsdyrkerne - også selv om de ikke er verdens yngste, mest spring-parate eller i superform.

For de er en sammentømret gruppe, der kan lide at være på torsdagsholdet. Og man kan mærke på humor-niveauet, at de kender hinanden godt.

- Det er rigtigt godt at være med. Jeg gik tidligere til genoptræning, og da det var slut, valgte jeg at fortsætte her på holdet. Og det gik hurtigt fremad. Efter tre gange havde jeg det meget bedre med balancen, fortæller Ruth Pedersen.

Hun er 67 år, tidligere plejehjemsassistent - der bl.a. har fået en ballonoperation også har haft en dårlig skulder.

- Mit humør er altid godt, når jeg skal herned. For Peter er godt til at sætte gang i os. Når man går herfra, har man det virkelig godt, siger Ruth Pedersen.

Forhøjet livskvalitet

Og Merethe Bendtsen falder ind.

- Jeg har haft brystkræft to gange, og efter operationerne havde jeg en hævet arm, som jeg dårligt kunne løfte. Men det er der styr på nu. Derfor har det været supergodt for mig at deltage. Jeg er glad, når jeg går hjem, og glad når jeg skal herned igen, siger hun.

Merethe har også fået lokket sin mand mand med på holdet.

- Ja, det var ingen skade til, at Jørgen kom med. Og det er jo hyggeligt, at vi deltager sammen - og falder godt i tråd med de andre, siger Merethe Bendtsen.

Fysioterapeut Peter Sørensen har aldrig fortrudt, at han sagde ja til at lede holdet.

- Jeg har altid kunnet lide at arbejde med mennesker og skabe succes sammen med dem. Opgaven her har været at skabe en motionsform, hvor alle kan være med og samtidig føler, de får noget ud af at deltage. For der kan jo være begrænsninger i form af KOL, tidligere kræftsygdomme eller andre store operationer. Men vi finder altid ud af det, og alle gør, hvad de kan. Og kan du kun klare syv af ti benløft, så er det også i orden, siger Peter Sørensen.

Og glimtet i øjet er aldrig langt væk.

- Vi har et supergodt hold - med en aldersspredning på 50-85 år. Og vi har det altså vældigt sjovt sammen, slutter Peter Sørensen.

Holdet i LOF-regi er etableret i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.