Også karneval i 2014

Arrangører håber dog fortsat på mere støtte fra kommune og erhvervsliv

Vestbyen ¬ Foto Claus Søndberg

Vestbyen ¬ Foto Claus Søndberg

AALBORG:Der bliver også karneval i Aalborg i 2014. Det slår Aalborg Karneval fast i en pressemeddelelse, hvor man også annoncerer, at temaet næste år bliver tidens trend

- Karneval 2013 var et stort skridt i den rigtige retning. Men overskuddet er ikke stort nok til isoleret set til at garantere Karneval 2014. Karnevalsforeningen vil i de kommende måneder gå i dialog med Aalborg Kommune samt søge opbakning i form af sponsorater og udrulle et helt nyt medlemskoncept for at sikre fremtidens karneval, hedder det i meddelelsen.

Der er ryddet op

Det er lykkedes Karneval 2013 at vende flere års underskud til et overskud, og man har samtidig fået ryddet så meget op i økonomien, at der er skabt optimisme til at arbejde videre med, at sikre fremtidens karneval. Løsningen ligger blandt andet i et værdiskabende samarbejde med Aalborg Kommune og byens erhvervsdrivende., mener karnevalsforeningen.

Stadig brug for støtte’

- Hvis vi ser på økonomien i 2013, så har vi vendt de foregående års betydelige underskud til et mindre overskud. Men overskuddet er ikke stort nok til, at vi isoleret på den baggrund har økonomi til, at afholde karneval 2014. Men der er jo også otte måneder til, vi skal afholde karneval igen. Vi har med den nye forretningsmodel fat i del lange ende og har allerede nu en del udviklingsområder som kan være med til at forbedre grundlaget for karnevalet i fremtiden, udtaler talsmand for Aalborg Karneval Reimer Ivang.

- Vi vil i den forbindelse igen forsøge at sikre større opbakning og involvering hos Aalborg kommune, byens borgere og erhvervsliv. Vi har en stor tro på, at dette vil lykkedes, og derfor kan vi i dag offentliggøre, at der bliver karneval i 2014, siger han.

Færre gener

Selvom karneval i 2013 bød på flere nyudviklinger, anser Aalborg Karneval det for absolut nødvendigt, at karnevalet udvikles yderligere - både for deltagerne og tilskuerne. Generne af Aalborg Karneval skal minimeres for byens borgere og erhvervsdrivende, og foreningen skal yderligere professionaliseres.

- Vi vil gerne gøre det til en international begivenhed som i endnu større grad samler turister fra hele verden og sætter Aalborg på verdenskortet. Men vi skylder også byens borgere og erhvervsdrivende at mindske de gener, der desværre kommer af karnevalet. Så det er et område, som skal prioriteres mere i fremtiden, understreger Ivang.

Derudover skal der være flere internationale deltagere, og man drømmer også om at give børnekarnevallet et løft.

Administrerer et guldæg

Sidst - men ikke mindst - skal den øgede professionalisering af karnevalsforeningen fortsættes.

- Vi må anerkende, at vi er involverede i at administrere et af Nordjyllands guldæg. Dette skal gøres med den største omhu og professionalisme, mener Reimar Ivang.

Åben for tolkninger

Temaet for 2014 er tidens trend, og det er valgt, fordi det kan fortolkes på flere måder.

- Vores liste med temaer var lang, da vi hvert år får mange forslag fra karnevalsgrupperne. Men vi valgte tidens trend, da det rummer muligheden for at udfolde den kreativitet, som mange af karnevalisterne besidder, siger Reimar Ivang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.