OL for ældre

Der blev gået til, og efter, guldet, da der for andet år i træk var Plejehjems OL

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

JAMMERBUGT:De fulgtes ad til rundkørslen. Her valgte de hver deres vej og cyklerne krydsede så hinanden halvejs igennem. Under båthornenes tuden og menneskemængdens hujen blev de båret igennem og skudt ned af langsiden.

Der var ingen tvivl om, at det var her på opløbsstrækningen, langs indkørslen til Aabybro Plejehjem, at afgørelsen ville falde. En afgørelse, en afslutning, på dette års Plejehjems OL på Aabybro Plejehjem.

Her mødtes over hundrede beboere fra Birkelse Plejecenter, Plejehjemmet Kornumgård ved Brønderslev og Aabybro Plejehjem for at dyste i de olympiske plejehjemsdiscipliner præcisionskast med ærteposer, boccia, ringridning og cykelløb.

1. disciplin præcisionskast

Inga kaster sig tilbage i stolen. Hun knytter hænderne og skuler forbistret på de gabende huller foran hende. De huller hvor ærteposerne bare ikke ville igennem. Forstander for Aabybro Plejehjem Kirstin Shepherd Froberg tager stativet og sætter foran den næste kaster.

Nogle rammer forbi, andre ærteposer glider ned fra kanten af hullet og mange rammer igennem til klapsalver og hurraråb.

Men ingen kaster bedre end sidste års vindere fra Aabybro der trækker sig sejrrige ud af den første dyst.

2. disciplin - Boccia

Stolene sættes ud til siden og gulvet midt i plejehjemmets hjerte bliver ryddet. Nu er det boccia-spillet, der skal begynde, og velinformerede kilder beretter, at Kornumgård har trænet hårdt til netop denne disciplin. Der er da også en stilhedens spænding i rummet, da den første kugle rammer gulvet.

Boccia er, ganske åbenlyst, en disciplin der ligger rigtigt godt til de aldrende atleter. Kuglerne rammer med en forbløffende præcision.

Dog kan Kornumgård ikke høste frugten af den hårde træning og efter en ”skruekugle” og et velplaceret splitskud kan Aabybro endnu engang trække sig væk fra kampen som sejrherrer.

3. disciplin - Ringridning

Det er tændte deltagere der trækker op til næste prøvelse. Ringridningen. Hestene var dog ikke hentet ind, så personalet måtte kridte skoene og agere skubbedyr.

- Hvor hurtigt skal vi køre, spørger ”hesten”.

- Med 60, siger Helga og løfter lansen i vejret. Båret af jubelgrin og hurra’er.

- Kristian er næste levende billede, siger Kirstin, og giver lansen videre.

Ja jeg er da ikke død endnu siger han og lader hesten føre ham mod ringen.

4. disciplin Cykelløb

Det var så nu det skulle afgøres. De hundrede deltagere trak udenfor i den lune sommerluft. Cyklerne blev kørt til mål- og startstregen. En pyntet med flag en anden med blomster.

Herefter var stilheden nærmest ildevarslende.

Men da cyklerne i 1. heat gav los og pedalerne hvirvlede, begyndte råbene at lyde ud over plejehjemmets plæner og båthornene gjaldede.

Til sidst, da det hele var overstået kunne Aabybro Plejehjem trække sig sejrrigt ud af Plejehjems OL 2014.

Folk der måtte komme forbi Aabybro Plejehjem den dag, ville se de glade mennesker. De mange flag og blomster. Se cyklerne der tordnede op og ned af indkørslen og høre båthornene, der gjaldede.

Folk, der måtte komme forbi her, måtte uvægerligt tænke, at det måske ikke er så tosset at blive gammel. For til sidst var det nemlig tid til hotdogs og kølige håndbajere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.