OL for skolebørn i Biersted

Atletikstævne for Biersted skoles 6. og 7. årgang, kvalificerede 24 elever til landsdækkende Skole OL i Aalborg

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BIERSTED:Fredag blev der afholdt atletikstævne for Biersted Skoles 6. og 7. årgang på sportspladsen ved Biersted Hallen, og i tre timer var der olympiske stemning trods truende regnskyer.

Stævnet blev afholdt i samarbejde med Dansk Atletik Forbund og Aalborg Atletik Og Motion, og stævnet var et kvalifikationsstævne til det landsdækkende Skole OL 19. og 20. maj, hvor 20 elever fra Biersted skal deltage.

Olympiske ambitioner

Eleverne har i forbindelse med undervisningen i idræt været igennem et undervisningsforløb i løb, spring og kast.

Og ambitionsniveauet var da også ægte olympisk, da eleverne var varmet op.

- De går skam til den. De skulle liiiiige i gang og glemme, at de syntes, de frøs lidt, smiler Mads Fuglsang, lærer på Biersted Skole.

Med stor entusiasme kastede deltagerne sig over de velkendte OL-discipliner, otte i alt:

Højdespring var dog noget af en udfordring, syntes en gruppe af elever fra 7. klasse, men det forhindrede ikke nogen kunstfærdige forsøg efterfulgt af høje ”shiiiiit-råb” undervejs.

Mathias Krogsgaard fik således de lange ben med sig over stangen i en elegant bevægelse, og så var han og resten af holdet klar til en ny disciplin, 60 meter.

Kuglestøderne gik lige så entusiastisk til arbejdet.

Med opmuntrende råb i ryggen, varmede en dreng den tunge bold, inden han med blikket koncentreret på et punkt i det fjerne, kylede den ud over græsset.

- 10,35, triumferede han kort efter med armene højt hævet over hovedet.

Krav fra skolereformen

Samarbejdet mellem Biersted Skole og Dansk Atletik Forbund og Aalborg Atletik Og Motion er ikke tilfældigt.

Med den nye folkeskole- reform skal alle skolebørn dagligt dyrke 45 minutters motion, og med reformen forpligtes folkeskolernes lærere til at inddrage “Den Åbne Skole”, som er et større og bredere samarbejde mellem folkeskole og lokale kulturinstitutioner.

- Et atletikstævne, som er tilrettelagt i et samarbejde mellem Biersted Skole, Aalborg Atletik Og Motion og Dansk Atletik Forbund, ser vi som oplagt for at leve op til disse elementer i den nye skolereform, forklarer Mads Fuglsang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden