”Oldefar” dømt for misbrug af børn

Retten i Hjørring har afsagt dom over 80-årig mand

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:En 80-årig oldefar fra Brønderslevområdet er ved Retten i Hjørring blevet dømt for adskillige seksuelle overgreb mod børn igennem en længere årrække.

Manden er blevet idømt en behandlingsdom, der omfatter tilsyn af en psykiater og af kriminalforsorgen på ubestemt tid og op til 1 års indlæggelse på en psykiatrisk afdeling.

Overgreb mod otte børn

Den 80-årige blev frikendt for overgreb mod sit papoldebarn, den nu 12-årige pige, der for et par år siden fik hele sagen til at rulle, da hun overfor sin plejefamilie berettede om utallige overgreb begået af både den 80-årige og pigens fars 48-årige fætter.

Til gengæld blev han kendt skyldig i en lang række grove overgreb mod otte andre børn i familien og dens omgangskreds, og skal betale dem erstatninger til sine ofre på tilsammen næsten 176.000 kr.

Oldefaren var ikke til stede i retten, da dommen blev afsagt, og hans forsvarer, Per Bøgh Jensen, ville derfor ikke tage stilling til, om dommen skal ankes.

Skal tale med sin klient

- Om han bliver dømt for et, tre eller syv forhold betyder ikke noget for sanktionen, så hvis han skal anke dommen, skal han gå efter en fuldstændig frifindelse. Men nu skal jeg lige tale med min klient om dommen, så får vi se, sagde Per Bøgh Jensen efter domsafsigelsen torsdag formiddag.

Anklager Peter Rask var ikke begejstret for dommen.

- Men det er lykkeligt, at han langt om længe kom for en dommer og blev dømt, siger han.

Om anklagemyndigheden anker dommen er helt op til Statsadvokaten.

Oldefar varetægtsfængsles

Anklageren er glad for at retten valgte at varetægtsfængsle oldefaren i surrogat indtil behandlingsdommen påbegyndes.

- Han er dømt for mange, mange grove overgreb gennem flere årtier. Det ville være krænkende hvis han kunne gå frit omkring, mener Peter Rask.

Forsvareren var uenig og ankede varetægtsfængslingen til landsretten.

Den 48-årige medtiltalte, som er fætter til den 12-årige piges far, blev også frikendt for sexmisbrug mod pigen. Han blev kun dømt for ulovlig våbenbesiddelse og for at have fire børnepornografiske billeder på sin pc.

Den 48-årige valgte at modtage sin dom på 30 dagbøder a 500 kr. eller 30 dages fængsel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.