Oldefar vil frifindes

Oldefaren vil frifindes for anklager om seksuelle overgreb på ni børn i familie og omgangskreds. Nogle andre må have gjort det, lød det i forsvarerens procedure

Arkivfoto: Bente Poder

Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Anklager Peter Rask forlanger, at en 80-årig mand fra Brønderslev skal være i psykiatrisk behandling resten af livet på baggrund af anklagen om seksuelt misbrug af ni børn i familie og omgangskreds gennem en periode på 20 år, mens anklageren kræver, at en anden mand i familien - 48-årig mand fra Brønderslevegnen - skal have tre et halvt års ubetinget fængsel for flere seksuelle overgreb på en nu 12-årig pige, som er den 80-åriges papoldebarn.

Begge de to mænds forsvarer kræver deres klienter frifundet, da de ikke mener at der er blevet ført troværdige beviser.

Svære sager

Den 80-åriges forsvarer Per Bøgh Jensen sagde i sin procedure, at de forurettede uden tvivl er blevet seksuelt misbrugt, men at det bare ikke er fundet bevist, at det er hans klient, som skulle have gjort det.

Anklageren medgav af sager med sexmisbrug af børn er problematiske at bevise, fordi man ofte kun har børnenes forklaring mod de tiltaltes. Han mente dog, at børnene og de unges forklaringer bevisligt er troværdige.

Der falder dom i sagen den 29. august.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden