Olie på vej til havnen

Enigt byråd giver mulighed for olieterminal i Skagen - og det glæder havnedirektøren

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Havnedirektør Willy B. Hansen glæder sig over politikernes godkendelse af olieterminalen. Formentlig kan opførelsen af den starte midt i oktober. Arkivfoto

SKAGEN:Et enigt byråd godkendte onsdag aften den VVM-redegørelse og miljørapport, der er lavet vedrørende olieterminalen på Skagen Havn.

- Havnen i Skagen er vigtig for Skagen by, og olieterminalen er vigtig for havnen, fastslog formanden for plan- og miljøudvalget, Anders Brandt Sørensen (S).

I forbindelse med den offentlige høring er der indgivet otte indsigelser mod planerne. De handler hovedsageligt om støj, forurening og visuelle gener.

Fuldt udbygget vil olieterminalen have otte olietanke, der kan blive op til 18 meter høje - de største med en diameter på 30 meter.

I forbindelse med byrådets behandling af sagen glædede Anders Brandt Sørensen sig over, at det er lykkedes at nedbringe de forventede støjgener fra olieterminalen.

- Vi har på et tidligere tidspunkt i processen givet en dispensation for støjgener - om aftenen på 4 dB (over grænseværdien, red.) og om natten med 9 dB. Men det er reelt blevet sænket til 3 dB og 8 dB.

Endvidere hæftede Anders Brandt Sørensen sig ved, at der bliver etableret et dampretursystem, så tankene ikke lukker gasser ud ved påfyldning.

- Det her vil betyde rigtigt meget for erhvervslivet i Skagen. Skagen er en dejlig by, og Skagen er en levende by, hvor der bor og arbejder mennesker 365 dage om året, afsluttede Anders Brandt Sørensen, inden et enigt byråd gav sin godkendelse.

Glæde på Skagen Havn

Det er Horsens-virksomheden Monjasa, der kommer til at leje olieterminalen, men opførelsen står Skagen Havn A/S for.

Derfor glæder det havnedirektør Willy B. Hansen, at politikerne nu har givet grønt lys.

- Det er da positivt, at det nu har fået den endelige politiske godkendelse. Og det gør selvfølgelig også, at vi nu ser frem til at få de endelige myndighedsmæssige godkendelser. Det betyder, at vi forventer inden længe, at kunne gå i gang med arbejdet på terminalen - forventeligt bliver det i midten af oktober.

Willy B. Hansen anslår, at olieterminalen vil koste omkring 60 millioner kroner at opføre - men til gengæld venter en betragtelig omsætningsstigning. Derfor har olieterminalen også været en af grundstenene bag havneudvidelsen i Skagen.

- Det er et af vores kommende store forretningsområder, så det er ret væsentligt for os. Det giver os mulighed for at servicere vores kunder med det, som de efterspørger. Og når vi kan tilbyde det her, så står vi stærkere, end vi hidtil har gjort, fastslår Willy B. Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.