Omstridt lokalplan er droppet

Frejlev-udstykning bliver ikke til noget alligevel

Planerne om et nyt boligområde - kaldet Frejlev Terasseby eller Griegsvej - er nu droppet. Blandt andet på grund af protester mod konsekvenserne for trafikken her på Frejlev Skolevej.

Planerne om et nyt boligområde - kaldet Frejlev Terasseby eller Griegsvej - er nu droppet. Blandt andet på grund af protester mod konsekvenserne for trafikken her på Frejlev Skolevej.

Planerne om at opføre mellem 61 og 81 boliger på et areal nord for Frejlev Skole er foreløbig droppet. Beslutningen skyldes blandt andet den massive modstand mod, at adgangen til det nye boligområde skulle ske via Frejlev Skolevej. - Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil have udbygget området på sigt. Men i forhold til byen var det fuldstændigt tåbeligt, at det skulle se via Frejlev Skolevej. Både af hensyn til skolebørnenes sikkerhed og risikoen for kødannelser, forklarer byrådsmedlem Mads Sølver (V). Han talte allerede imod forslaget, da byrådet sidste år besluttede at sende det i høring. Og efterfølgende er der kommet så mange indsigelser, at politikerne og forvaltningen for teknik og miljø har valgt at stille krav om, at området skal betjenes ved hjælp af en ny vej fra Ny Nibevej. - Jeg har selv arbejdet på Frejlev Skole engang. Og derfor ved jeg også, hvilke problemer der kan være i forhold til Frejlev Skolevej. Og i siden dengang er Frejlev jo vokset betydeligt, siger rådmand Mariann Nørgaard (V). Hun forklarer, at politikerne har lyttet til de mange protester mod forslaget, og derfor har folkene bag udviklingen af området også valgt at droppe deres ønsker om en ny lokalplan. - Vi har vurderet, at det vil være for bekosteligt for os at etablere en anden vej, siger Carsten Enggaard fra Cato Ejendomme, der hidtil har haft option på området. Han er lidt skuffet. Blandt andet fordi der i kommuneplanens rammer lægges op til en forlængelse af Frejlev Skolevej. Og derfor var det også den løsning, man valgte i forslaget til en ny lokalplan for området. - Det er jo os, der har bekostet lokalplanen og fået den udarbejdet. Så vi har brugt en del penge og tid på projektet, og det er selvfølgelig ærgerligt, siger han. Set i lyset af de ny krav vil Cato Ejendomme hellere koncentrere sig om noget andet. Så nu dropper firmaet enhver tanke om at medvirke til at udvikle området. - Det er jo også blevet sværere at sælge grunde i dag, end det var, da vi fik optionen i 2006, tilføjer Carsten Enggaard. Ifølge Per Severinsen fra ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen har firmaet hidtil solgt 6 af de 16 grunde, der var planlagt til at være første etape af det ny boligområde. Men handlerne annulleres nu, fordi de naturligvis er blevet indgået med den forudsætning, at lokalplanen blev gennemført.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.