Omvalg til menighedsrådet

Frafald betyder, at der indkaldes til nyt orienteringsmøde i Hansted Sogn

Der skal holdes ”udfyldningsvalg” til menighedsrådet i Hansted Sogn. Arkivfoto: Klaus Madsen <i>Pressefotograf Klaus Madsen</i>

Der skal holdes ”udfyldningsvalg” til menighedsrådet i Hansted Sogn. Arkivfoto: Klaus Madsen Pressefotograf Klaus Madsen

HANSTHOLM:To af de seks personer, som i efteråret sagde ja til at stille op til menighedsrådet i Hansted Sogn, har fortrudt deres tilsagn. Derfor indkaldes der nu til et nyt orienteringsmøde om menighedsrådet.

Mødet holdes tirsdag 15. januar. Hvis der herefter skulle blive indleveret mere end én liste til menighedsrådet, skal der til marts holdes valg i Hanstholm.

Det mest sandsynlige er dog, at valget - også denne gang - kan afgøres uden afstemning. Hvis det altså overhovedet lykkes at finde navne på de seks personer, som der ifølge loven skal sidde i menighedsrådet i et sogn af Hansteds størrelse.

Ifølge Thor Anthony, der på et konstituerende møde før jul blev valgt til formand for menighedsrådet, er der ikke umiddelbart mulighed for at få dispensation fra reglen om, at rådet skal have seks medlemmer.

Ingen fra det gamle menighedsråd ønskede umiddelbart at fortsætte. Efterfølgende har ét af de tidligere medlemmer, Åse Larsen, dog sagt ja til at tage en tørn mere. Men hun har ikke mulighed for umiddelbart at træde ind i det nye råd, før der har været holdt et nyt orienteringsmøde. Og her skal der altså i alle tilfælde findes mindst én kandidat mere.

Thor Anthony lægger ikke skjul på, at han synes reglerne er noget bureaukratiske.

- Men vi er tvunget ud i en ny runde. Der skal holdes et såkaldt udfyldningsvalg, siger han.

Ud over Thor Anthony består det ukomplette menighedsråd af Per Andreasen (næstformand), Gitte Iversen (kontaktperson) og Lone Nielsen (sekretær). Charlotte Boje Hilligsø Andersen var oprindelig suppleant, men er nu kommet ind og er blevet kirkeværge. Også den anden suppleant, Susanne Birkebo Kristensen, har fået plads i rådet.

Dertil kommer altså Åse Larsen, som endnu ikke formelt er valgt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.