OpenDays indtager Aalborg

10 dages musikfestival indledes med klokkekoncert på fredag

Den Danske Guitarkvartet gæster Festivalen i Aalborg
Musik 9. september 2013 14:48

AALBORG: Fra på fredag og frem til den efterfølgende søndag er Aalborg åbnet for festivaltoner, for her afvikles OpenDays Festival.

OpenDays er en scene for ny musik og lydkunst, som den høres og komponeres af tidens komponister og lydkunstnere.

Og festivalen præsenterer en perlerække af kunstnere, der fremfører musikken på koncerter og performances spredt ud over en række af Aalborgs kulturinstitutioner, der lægger hus til aktiviteterne.

Årets festival åbner fredag 13. september med intet mindre end en koncert med kirkeklokkespil i transportabel version, monteret på lastbil.

Det er lykkedes at engagere en af landets fremmeste klokkenister, organist Erik Kure, til at betjene klokkerne.

Erik Kure giver først koncert kl. 12 på Kennedys Plads ved banegården, og kører dernæst spillende rundt i Aalborgs gader og afslutter med koncert i Jomfru Ane Parken kl. 15.

I ugens løb byder OpenDays på performances med lydkunstneren Morten Riis, komponisterne og lydmager-duoen Jakob Olesen og Sandra Boss og den ungarske elektronika-trio Don’t Eat Group i samspil med Christian Skjødt.

Desuden indeholder festivalen koncerter med klarinettisten Anna Klett, Duo Kalarama alias Malene Bichel og Knud Riishøjgård, Den Danske Guitarkvartet, violinisten Jens Astrup, pianisten Anne Mette Stæhr, fløjtenisten Héléne Navasse, Duo Mina Fred & Ivan Olsen med improvisationsmusik samt bratschisten Anette Slaatto, der optræder med ny musik for både bratsch og den historiske viola d’amore.

Men man kan også høre koncerter med ny musik spillet af elever og amatører fra Musikskolen i Frederikshavn, talentelever fra Aalborg kulturskole samt en koncert med janitsharen Torsten Folke Pedersen og slagtøjselever fra Kulturskolen.

Endelig har OpenDays et samarbejde med Folkeuniversitetet der indbyder til forelæsning om nye notationsmåder i musikken,

Her er det komponist Jesper Pedersen, der forelæser under titlen Flyvende noder.

Og koncerterne kan opleves på Kunsten, på Utzon Centeret, i det underjordiske Gråbrødrekloster, i Vor Frue Kirke, på Platform4 i Karolinelund, på Hovedbiblioteket, i Biffen, i Kunsthal Nord og i Kedelhallen i Nordkraft.

Tjek programmet på www.opendays.dk og i et programhæfte, der kan fås på byens biblioteker.

Festival OpenDays er et samarbejde mellem flere arrangører og festivalen støttes af Statens Kunstråd og Aalborg Kommune, Dansk Komponist Forening, Det Obelske Familiefond, Solistforeningen og Tuborg Fondet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...