Opfordring på vælgermøde til at få skabt flere akademikerjob

Erhverv Hjørring skød onsdag eftermiddag valgkampen i gang til byrådsvalget i november

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Erhvervslivet og Hjørring Kommune skal udnytte, at mange nyuddannede fra Aalborg Universitet har svært ved at finde arbejde og derfor bliver boende i længere tid i Nordjylland.

- Jeg har haft et møde med rektor Finn Kjærsdam og spurgte ham der om muligheden for at universitetet opretter en afdeling i Hjørring. Ved I hvad han svarede? Pluk frugterne når de er nemmest at få fat. De unge kan ikke få arbejde, og skab et miljø for dem, hvor de kan udvikle sig. Der skal investeres en del, men det kan være at en del af dem bliver i området, sagde Erhverv Hjørrings formand Henrik Willadsen ved erhvervsorganisationens vælgermøde onsdag eftermiddag i en fyldt bibliotekssal i Metropol.

Han spurgte derefter hvad de fremmødte spidskandidater vil gøre for at fremme en sådan udvikling.

- Vi gør allerede brug af ph.d. studerende, der færdes på universitetet. Stygge Krumpen som julekalender var en ide, der kom fra en studerende i praktik på kommunen, svarede Jørgen Bing (SF).

Thomas Mark (R) ville hjælpe med basale faciliteter og være med at knytte samarbejdsforbindelser til virksomheder om udviklingsprojekter og til at danne klyngenetværk.

Borgmester Arne Boelt opfordrede de større virksomheder i kommunen til at komme mere på banen.

- De seks største private virksomheder har 600 ansatte, pointerede han og gjorde opmærksom på, at der er et begyndende samarbejde mellem Nordsøen Forskerpark, Novo Nordisk og Sygehus Vendsyssel. De deler én ph.d. som ansat.

Venstres borgmesterkandidat Henrik Jørgensen vil ikke have det offentlige til at blande sig.

- Så går der kludder i det, sagde han og opfordrede de private erhvervslederne til at se mulighederne i at inddrage flere med en ph.d. som baggrund.

Erhverv Hjørrings vælgermøde var for en indbudt kreds af erhvervsledere, men også en del andre byrådskandidater og partisoldater var mødt op i salen.

Og det de sidstnævnte, der rejste sig på stribe med drillespørgsmål til bestemte spidskandidater efter den indledende runde med panelindlæg.

Det lykkedes dog for mødelederen, journalist Jens Gaardbo, TV2 News så nogenlunde at holde fast i temaet for mødet. Blandt andet ved at han selv stillede flere opfølgende spørgsmål spørgsmål til paneldeltager.

Tavst erhvervsliv

Det mest bemærkelsesværdige ved mødets udgang var, at ingen andre erhvervsledere i bibliotekssalen end Henrik Willadsen havde rejst sig for at stille spørgsmål eller komme med kommentarer til spidskandidaterne.

Så hvis der i erhvervslivet er utilfredshed med Hjørring Kommunes erhvervspolitik, blev den i hvert fald ikke udtrykt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.