Opkøb gør Arcon til sværvægter på solvarme

Skørping-virksomhed slår sig sammen med sin vigtigste konkurrent

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKØRPING:Arcon Solar i Skørping og Sunmark Solutions i Marstal på Ærø er blevet slået sammen til noget af en sværvægter inden for solvarmeanlæg i storskala.

Den nye virksomhed har fået navnet Arcon-Sunmark og ejes af VKR Holding, et holding- og investeringsselskab, der i sine virksomheder beskæftiger cirka 14.000 medarbejdere i mere end 40 lande.

VKS Holdings mål med overtagelsen af Sunmark Solutions og sammenlægningen med Arcon Solar, som man ejede i forvejen, er yderligere vækst.

Stærk vækst

Arcon med base i Skørping er vokset markant de seneste år, hvor man primært har haft fokus på store solvarmeanlæg til fjernvarmeværker i Danmark og de tysktalende lande. Det har betydet mere end en fordobling af medarbejderstaben på få år, så man nu er 80 på fabrikken i Skørping.

Sunmark Solutions har egne fabrikker i Marstal og i Vietnam og har primært fokus på det internationale marked og ikke mindst Sydamerika.

Virksomheden beskæftiger 10 ansatte i Marstal, mens der er mellem 45 og 90 på fabrikken i Ho Chi Minh City i Vietnam, afhængigt af travlheden.

Fabrikkens medarbejdere har stor erfaring med produktion af solfangere og kan derfor fra dag ét indgå som en væsentlig del af Arcon-Sunmarks samlede produktionskapacitet.

- Vi har lagt en ambitiøs vækstplan, og for at indfri den har vi behov for øget kapacitet med samme kvalitetsmål som i dag. Fabrikken i Skørping skal understøtte væksten i Danmark og Europa, mens fabrikken i Vietnam skal understøtte den globale vækst, forklarer Søren Elisiussen, der hidtil har været administrerende direktør i Arcon og fremover har denne stilling i Arcon-Sunmark.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.