Opråb gav genlyd

Problematik sendes i byrådet efter dialog med syge og arbejdsløse

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Tirsdag mødtes repræsentanter fra grupper for syge og arbejdsløse i Frederikshavn Kommune med lokalpolitikere og folketingsmedlemmet Bent Bøgsted (DF). Der blev diskuteret flere emner - heriblandt sygedagpenge. Og lige netop på det punkt er tirsdagens møde smittet af på byrådsmødet, der blev afholdt onsdag aften.

Byrådsmedlemmerne Flemming Rasmussen, formand for Dansk Folkeparti Frederikshavn-Læsø, og næstformanden Carsten Sørensen satte nemlig speciellægeerklæringer på byrådets dagsorden.

De mener, at det skal være nemmere og hurtigere at få speciellægeerklæringer, der er essentielle for at modtage sygedagpenge og førtidspension. Desuden skal erklæringerne være lettere at forstå for lægmand. På den måde skal det blive nemmere at gå udenom de lægekonsulenter, som kommunerne ansætter til at vurdere lægeerklæringerne.

Det kom på papiret, efter talskvinden for Netværk for værdig behandling af syge borgere, Britta Glinvad, tog ordet og forklarede om dagligdagen som syg i Frederikshavn Kommune ved mødet mellem politikere og borgere tirsdag.

- Det er en lille ting, men vi er super glade for at have fået en lille smule indflydelse efter vores snak på rådhuset, siger Britta Glinvad.

Stemning for videre dialog

Ovenpå at have fået et emne skrevet på dagsordenen i byrådet er en af gruppernes repræsentanter til tirsdagens møde klar til mere snak om de forskellige problemer i Frederikshavn Kommune.

- Det var et godt møde. Nogen gav udtryk for, at de gerne vil høre mere om vores enkeltsager. Så vi regner med at få flere møder med politikerne. Måske om andre emner end sygdom eller arbejdsløshed, siger formand for Velfærd Frederikshavn, Erik Grandt Hansen.

Idéen om flere møder tages godt imod af Flemming Rasmussen (DF), der havde inviteret til tirsdagens dialog på Frederikshavn Rådhus.

- Hvis de igen giver udtryk for, at de har brug for en snak, så er vores dør åben, siger Flemming Rasmussen.

Tredje gruppe ved tirsdagens møde var ”Syg eller arbejdsløs i Frederikshavn Kommune”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kunstner dømt for at "tage pengene og løbe" - men striden er langt fra slut
Luk