Optakt til karneval reddet

Frivillige grupper tager over og står for det traditionsrige arrangement Carrus Navalis

Poco Loco er en af flere grupper, som nu går ind og løfter en opgave, som karneval ikke selv længere har råd til. Samtidig vender Poco Loco tilbage til Aalborg efter en afstikker til det københavnske karneval. Arkivfoto: Henrik Bo <i>© Henrik Bo</i>

Poco Loco er en af flere grupper, som nu går ind og løfter en opgave, som karneval ikke selv længere har råd til. Samtidig vender Poco Loco tilbage til Aalborg efter en afstikker til det københavnske karneval. Arkivfoto: Henrik Bo © Henrik Bo

AALBORG:Aalborg Karneval er økonomisk trængt og har skåret kraftigt på en række udgifter. En af dem er arrangementet Carrus Navalis - et gadeoptog og fremstød for karneval i det tidlige forår.

Men nu tager andre over og holder liv i traditionen Carrus Navalis.

Lørdag 16. marts bliver en båd igen trukket gennem Aalborgs gågader, og opskriften følger den vanlige med maskeklædte personer, dansere samt bulder og brag fra Aalborg Kanonlaug.

Vigtigt med støtte nu

Bag initiativet står flere af de grupper, som i mange år har været en del af karneval.

- Vi gør det for at at støtte karneval. Ikke kun for at sikre karneval i år, men for at sikre, at der også er karneval næste år, siger Ronja Larsen fra sambagruppen Poco Loco.

Poco Loco vender hjem

Samme gruppe valgte i fjor at bryde en årelang tradition med Aalborgs karneval. Gruppen tog i stedet til København for at optræde.

Poso Loco kritiserede Aalborg Karneval for at give for lidt plads til de organiserede grupper, og den sparsomme scenetid var i øvrigt ved at forsvinde i en drukfest i Kildeparken.

I år er programmet lavet om, så karnevalsgruppernes optræden og interne konkurrence er flyttet en uge frem og ikke falder sammen med den store parade gennem byen. Derfor vender Poco Loco også hjem igen til Aalborgs karneval.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.