Optiker på hjælpearbejde i Tanzania

Skal uddele genbrugsbriller fa Louis Nielsens rullende optikerklinik

Charlotte Olivius tager til Tanzania i næste uge.Privatfoto

Charlotte Olivius tager til Tanzania i næste uge.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Chefoptiker Charlotte Olivius fra Louis Nielsen i Frederikshavn sætter i uge 43 kurs mod Tanzania. Her skal hun i en uges tid på ekspedition med Louis Nielsens rullende optikerklinik for at hjælpe med at uddele genbrugsbriller til tanzanianere, der normalt ikke har adgang til den slags service.

Ekspeditionen går til Bagamoyo, der ligger på kysten ud til Det Indiske Ocean lidt nord for Tanzanias største by, Dar Es Salaam, og Charlotte Olivius ser naturligvis frem til arbejdet i Tanzania.

- Jeg glæder mig til at være med til at gøre en forskel. Gennem vores projekt har vi hjulpet over 15.000 mennesker. Det gælder både børn, unge og ældre, og det gælder alt fra folk, der får et lettere liv, fordi de kan få et par læsebriller, til mennesker, der bogstaveligt får vendt op og ned på deres liv, fordi de hele deres liv har gået rundt med et ekstremt dårligt syn, som de ikke kunne få hjælp med, siger Charlotte Olivius.

Louis Nielsens rullende klinik har kørt i Tanzania siden efteråret 2010, og optikerkæden arrangerer seks-otte årlige ekspeditioner.

- Når et par indleverede briller bliver delt ud i Tanzania, tager vi foto af modtageren. Det bliver lagt ind på projektets hjemmeside, og herefter får donoren en sms eller e-mail om, at han/hun kan gå ind på siden og, hvem der modtaget brillerne. Det virker fantastisk godt, siger Charlotte Olivius, der på turen også vil tage en bunke gode genbrugsbriller med, som folk i Frederikshavn og omegn har doneret til projektet.

- Folk er mere end velkommen til at kigge ind i butikken, hvis de har gode, brugte briller liggende, som de gerne vil donere. Hvis bare jeg får dem senest fredag 18. oktober, kan jeg stadig nå at få dem med på turen, siger Charlotte Olivius.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef færdig
Luk