Ord i Nord i politisk tegn

Carsten Jensen, Liz Jensen og Knud Sørensen gæstede Ord i Nord

Rasmus Boye Estrup
Carsten Jensen og Liz Jensen fik fortalt journalist Charlotte Rørth og de 70-80 fremmødte i Kinorevuen i Skørping om, hvornår og hvordan de selv enten benytter sig af de politiske synspunkter i deres litteratur, eller holder sig fra at blande det sammen. Foto: Henrik Bo
Skørping 1. november 2014 21:51

SKØRPING: De 70-80 fremmødte publikummer i de blå og bløde biografsæder i Kinorevuen klappede løs efter lørdagens litteraturfestival Ord i Nord.

Festivalen startede med oplæsning på biblioteket på Kulturstationen i Skørping, hvor omkring 50 personer glædeligt tog i mod kaffe, rundstykker og historier. Det var noget arrangørerne Rebild Bibliotekerne, Rold Skov Natur- og Kulturcenter, 9000ORD, Jyllands Forfattere og Bogby 9520 havde stået for.

Det var også dem, der havde besluttet, at dagens program skulle fokusere på litteratur med politisk kant.

- Vi vil gerne høre lidt om, hvorfor der ikke er flere forfattere, der bruger samfundsdebatten. De kan jo skrive frit og har muligheden for at tage stilling i deres tekster, siger Uffe Westerberg fra Rold Skov Natur- og Kulturcenter.

Film og debat

For at komme grundigt omkring det emne havde de inviteret publikum inden for i Kinorevuen. Her blev der både vist dokumentarfilm om Hans Kirk og lavet interview med forfatterparret Carsten Jensen og Liz Jensen.

De skulle, hvordan man som forfatter kan bruge politiske budskaber i science fiction romaner.

- Det var sjovt. Det er første gang, siden jeg mødte min kone ved en litteraturfestival i Canada for 14 år siden, at vi begge på lige fod som forfattere skulle være på en scene og dykke ned i et emne, som vi skulle diskutere, siger Carsten Jensen.

Knud Sørensen kom forbi

Efter forfatterparret var det forfatter Knud Sørensens tur til at komme i fokus.

Først med den cirka 40 minutter lange dokumentar Limfjordsdigterne, som blev vist på det store lærred.

Dernæst indtog han gulvet sammen med det førnævnte forfatterpar, den 19-årige digter Ida Zacho Søndergaard og journalist Charlotte Rørth, som tog en fælles afsluttende debat.

Efter debatten fulgte klapsalverne fra indledningen af denne artikel. En af de klappende var Gitte Skou.

- Det har været et fantastisk arrangement. Især med besøget af de forfattertrofæer, som jeg synes, de er. Især Knud Sørensen, siger Gitte Skou.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...