Oscar-darlings hårde forvandling

Det tog skuespilleren Eddie Redmayne fire måneder at fange bevægelserne hos den skleroseramte videnskabsmand Stephen Hawkings lammede krop.

I rollen som den skleroseramte professor Stephen Hawking har den portrætterede skuespiller Eddie Redmayne fået sit livs udfordring i at skildre Hawkings liv fra ung og rørlig til lammet kørestolsbruger og førende fysiker.

Hele fire måneder tog det for den 33-årige skuespiller at indkapsle den nu 73-årige teoretiske fysikers bevægelser og mimik til filmen "The Theory of Everything."

Redmayne fik hjælp af en koreograf til at forme sin krop til Hawkings kørestols-bundne, som er fuldstændig lammet af sklerosesygdommen ALS.

Det fortæller skuespilleren i ABC News-programmet "Nightline."

- Jeg blev nødt til at træne min krop, så jeg kunne forblive i positionerne. Jeg vidste, at nogle af positionerne ville være meget specifikke, forvredne og ikke nødvendigvis behagelige, forklarer Redmayne om transformationen.

Den sværeste udfordring for Redmayne var at indkapsle Hawkings lammede ansigt. ALS forværrer langsomt kroppens motorik, og Hawking kommunikerer nu gennem en stemme-computer.

- Jeg sad foran et spejl, og der var øjeblikke, hvor jeg tænkte, om jeg mest af alt bare lavede en parodi, erkender skuespilleren.

Redmayne brugte også billeder af Hawking gennem tiden for at fange hver muskel og bevægelser gennem forværringen af sygdommen.

Eddie Redmayne har dog intet at frygte, for Hawking har tidligere fortalt, at da han så filmen, var det fuldstændig som at se sig selv.

Ifølge filmeksperter er Redmayne storfavoritten til at modtage årets Oscar for bedste mandlige hovedrolle, når filmfesten afholdes søndag den 22. februar.

"The Theory of Everything" får dansk premiere 26. februar.

Se den rørende trailer her: https://www.youtube.com/watch?v=Salz7uGp72c

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden