Ottemandsgruppe spiller ud til budget

DF, Oplandslisten, Den Sociale Fællesliste, SF og Jeppe Ugilt (UP) er gået sammen om budgetforslag

Haverslev-Ravnkilde Skole skal igen deles op i to skoler med hver sin kontrakt og leder, mener otte medlemmer af byrådet. Arkivfoto: Martin Damgård

Haverslev-Ravnkilde Skole skal igen deles op i to skoler med hver sin kontrakt og leder, mener otte medlemmer af byrådet. Arkivfoto: Martin Damgård

REBILD:En ottemandsgruppe i Rebild Byråd har lavet et fælles budgetforslag for 2015 forud for budgetforhandlingsaftenen onsdag 1. oktober.

Det meddeler gruppen i en pressemeddelelse.

Ottemandsgruppen består af Dansk Folkeparti, Oplandslisten, Den Sociale Fællesliste, Socialistisk Folkeparti og løsgængeren Jeppe Ugilt.

Blandt andet ønsker de otte byrådsmedlemmer at afsætte 2,5 mio. kr. til styrkelse og fremtidssikring af skoler og daginstitutioner i landdistrikterne.

Planen er, at institutionerne kan få deres egne kontrakter og ledere i stedet for fællesledelse, og der tænkes på eksempelvis Blenstrup, Ravnkilde, Haverslev og Bælum skoler og børneinstitutioner i Rørbæk og Nørager.

Flere penge til ældre

Desuden skal der bruges én million kr. på styrkelse af normeringen i børnehaver, og en fastfrysning af en besparelse på 4,1 mio. kr. på ældreområdet reduceres med to mio. i 2015 og overslagsårene.

På ældreområdet vil gruppen også bruge en halv mio. kr. på en sengevasker og en anden halv mio. kr. på kompetenceløft.

De otte medlemmer vil også afsætte 2,5 mio. i 2015 samt overslagsår til mere personale, så sagsbehandlingstiden inden for natur- og miljøområdet nedsættes til højst seks måneder.

Borgerrådgiver og bosætning

Der skal også ansættes en borgerrepræsentant til at hjælpe og rådgive borgere i sagsbehandlingssystemet på det specialiserede socialområde samt arbejdsmarkedsområdet. Det afsættes der 0,6 mio. kr. til over de næste tre år.

Et tilsvarende beløb skal bruges til at ansætte en bosætningskoordinator, som har fokus på bosætning i Rebild Kommune både for privatpersoner og virksomheder.

Inden for kultur og fritid sættes halvedligeholdelsespuljen op med én mio. kr. fra to mio. til tre mio. fra 2016 og årene fremover.

Gruppen fastholder en besparelse på på 2,3 mio. kr. i fagudvalgene samt økonomiudvalget, men det er primært økonomiudvalgets område, der skal holde for.

Hvad angår anlæg, vil gruppen beholde Materielgården på nuværende adresse i Støvring, men renovere for tre mio. kr.

og etablere nyt saltlager på ny adresse for 1,5 mio. kr., begge dele i 2016.

Desuden skal der laves to kunstgræsbaner for 2,5 mio. kr. i henholdsvis 2016 og 2017 og cykelstier for seks mio. kr. i Rørbæk/Nørager, Øster Hornum og Hulvejen i Rebild Bakker i årene 2016-2018.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.