Overforbrug er ikke Ellen Pedersens skyld

Anders Broholm (V) glæder sig til at skabe bedre forhold i Hjælpemiddelenheden

Ellen Pedersen er uden skyld i medarbejdernes overforbrug i Hjælpemiddelenheden. Det slår formanden for sundhedsudvalget, Anders Broholm (V), fast. <i>Peter Broen</i>

Ellen Pedersen er uden skyld i medarbejdernes overforbrug i Hjælpemiddelenheden. Det slår formanden for sundhedsudvalget, Anders Broholm (V), fast. Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Hos Frederikshavn Kommunes Hjælpemiddelenhed kan borgerne for eksempel søge om kørestole, høreapparater og ortopædiske sko.

For nylig udkom der en analyse af hjælpemiddelområdet.
Analysen konkluderede, at de ansatte er stressede og bruger for mange penge på borgerne.

Frygter pressen

Som tidligere nævnt i NORDJYSKE skyldes dette overforbrug tilsyneladende, at de ansatte frygter de sager, som bliver taget op i pressen og på politisk niveau.

Hjælpemiddelenheden er altså så bange for højtråbende borgere, nævenyttige politikere og emsige journalister, at kommunale ansatte tilsyneladende smider om sig med støttestrømper og andre hjælpemidler

Meget konkret

I en tidligere artikel i NORDJYSKE er formanden for sundhedsudvalget, Anders Broholm (V), meget konkret i sagen:

”Medarbejderne har følt sig pressede af, at nogle sager er havnet i medierne. Blandt andet omkring tildelingen af ortopædiske sko.”
Sådan sagde Anders Broholm, der altså henviste til sager om ortopædiske sko.
78-årige Ellen Pedersen fra Frederikshavn er en af de borgere fra 2009, der kæftede op, fordi hun måtte vente i halvandet år på at få et par specialsyede sko.

Foden er deform

Højre fod er stærkt deform, og hvis hun ikke har et par ortopædiske sko, kan hun ikke gå.

- Jeg føler mig da provokeret af Anders Broholms udtalelser. I 2009 kostede mine håndsyede sko trods alt kun 20.000 kroner, som kommunen betalte. Og det er jo vel og mærke sko, som jeg har lovpligtig krav på at få. Og det er vel og mærke efter, jeg havde haft en masse bøvl og ballade i halvandet år. Så jeg mener bestemt ikke, at jeg har været en økonomisk belastning for Frederikshavn Kommune, siger en dybt undrende Ellen Pedersen.

Ikke meningen

Anders Broholm understreger dog, at det aldrig har været meningen, at give Ellen Pedersen skylden for overforbrug i Hjælpemiddelenheden.

- Mine udtagelser om ortopædiske sko var bare et eksempel. Jeg synes, det er fint, at folk af og til går til pressen, siger Anders Broholm, der tager situationen på kommunens Hjælpemiddelenhed meget alvorligt.

Et overforbrug

Problemet er, at de ansatte har haft et overforbrug på tre millioner kroner, og det skal der nu rettes op på.

- Som politiker påtager jeg mig gerne et ansvar, siger Anders Broholm, der mener, at de ansatte er uden skyld i overforbruget.

Klædes bedre på

Medarbejderne i Hjælpmiddelenheden skal derfor klædes bedre på med hensyn til at tackle borgernes forventninger om, hvad man kan få af hjælpemidler.

Medarbejderne skal med andre ord ikke være i tvivl om, hvad borgerne har krav på, når det for eksempel handler om høreapparater, støttestrømper og ortopædiske fodtøj.

Glad for at være frikendt

Ellen Pedersen er glad for at være frikendt af Anders Broholm .

- Jeg er da glad for, at Andres Broholm mener, at jeg ikke er medskyldig i overforbruget i Hjælpemiddelenheden, siger hun med et smil.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Få uger før sit exit advarede direktør mod fare for nedstyrtning på supersygehus
Luk