- Overlagt, systematisk og grusomt overgreb

Anklageren i Rebild-sagen brugte mere end fire timer på sin procedure

Landsretten i Aalborg lagde mandag lokaler til anklagerens procedure i Rebild-sagen. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Landsretten i Aalborg lagde mandag lokaler til anklagerens procedure i Rebild-sagen. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

AALBORG:Mandag fortsatte landsrettens behandling af den såkaldte Rebild-sag, og senioranklager Annette Abildgaard skulle igennem sin godt 300 sider lange procedure, hvor hun tegnede et billede af det autoritære regime, den 56-årige familiefar efter anklagerens opfattelse holdt sin familie låst i.

- Der er tale om et overlagt, systematisk og grusomt overgreb mod et stort antal børn, sagde Annette Abildgaard.
Anklageren lavede en minutiøs gennemgang af detaljerne i hvert af de 10 forhold, faren er anklaget for at have begået mod de ni børn i perioden fra 1994 og til kort før anholdelsen og varetægtsfængslingen af ham i september 2010. I sammenlagt mere end fire timer fortsatte Annette Abildgaard med at bygge sin argumentation op til det krav om straf, der efter hendes mening ikke kan afviges fra.

Næsten ubærligt

- De forklaringer, vi har hørt har været usædvanligt barske, og for mig har det været næsten ubærligt at høre børnenes forklaringer om en hverdag, hvor vold og seksuelle overgreb har været på programmet næsten hver eneste dag, sagde Annette Abildgaard.

Igen og igen blev det over for retten gjort klart, at den 56-årige mand med anklagerens ord ”kun” kan idømmes 12 års fængsel, hvis retten ikke følger påstanden om en forvaringsdom.
Den 56-åriges forsvarer Leif Staal indleder tirsdag sit afsluttende forsvar i sagen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.