Virksomhedsøkonomi

Overskud øget med otte mio. i sparekasse

Sparekassen Thy fik overskud før skat på 28 mio. kr.i 2012

Ivan Christiansen: - Vi har i øjeblikket en stor likviditet, som næsten udelukkende er placeret i obligationer med lav risiko.?Foto: Peer Mørk

Ivan Christiansen: - Vi har i øjeblikket en stor likviditet, som næsten udelukkende er placeret i obligationer med lav risiko.?Foto: Peer Mørk

THISTED:2012 var et år, som stod i vækstens tegn for Sparekassen Thy med hovedsæde i Thisted, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

I august besluttede Hunstrup-Østerild Sparekasse og i december Boddum-Ydby Sparekasse at lægge sig sammen med Sparekassen Thy.

Det har påvirket regnskabet med en udgift på 14 mio. kr. i afskrivning af goodwill, som er bogført i 2012.

Desuden måtte sparekassen bogføre et underskud i Krone Kapital på 19 mio. kr.

Sparekassen Thy har siden 2008 haft sorte tal på bundlinjen. I 2009 lå overskuddet før skat på godt mio. 30 mio. kr. og i 2012 på knap 28 mio. kr., hvilket var otte mio. kr. mere end året før.

Sparekassens direktør, Ivan Christiansen, betegner regnskabet som tilfredsstillende.

På indtægtssiden har sparekassen renter og gebyrer for 280 mio. kr. hvilket er en stigning på godt 33 mio. kr., og på kursreguleringer har der det seneste år været en stigning på 38 mio. kr. fra minus 20 mio. kr. i 2011 til 18 mio. kr. i 2012.

2012 steg nedskrivningen med 23 mio. kr. til 64 mio. kr., og stigningen koncentrer sig i det væsentligste om privatkunderne, hvis udlånskonti er blevet nedskrevet med 19 mio. kr.

Sparekassen Thy har et solidt indlån i forhold til udlån på godt 800 mio. kr.

Ivan Christiansen siger i den forbindelse, at udlånet som helhed er øget med omkring 100 mio. kr. som en konsekvens af fusionen med Hunstrup-Østerild Sparekasse og Boddum-Ydby Sparekasse, mens der i den fortsættende Sparekassen Thy har været en mindre nedgang i udlånet.

Ivan Christiansen pointerer, at sparekassens udlån til stadighed vidner om en høj aktivitet, og erhvervsudlånet inklusive landbrug ligger på 1,9 mia. kr., hvilket er cirka 140 mio. kr. mere end i 2011.

- Sparekassen Thy har i øjeblikket en stor likviditet, som for 98 procents vedkommende er placeret i korte obligationer med en lav risiko, påpeger sparekassedirektøren.

Egenkapitalen er opgjort til 919 mio. kr., og i dette beløb er indeholdt garantikapitalen på 232 mio. kr.

Ivan Christiansen erkender, at forrentningen af egenkapitalen kunne være større, og at indtjeningen i 2012 ikke har været høj.

Han hæfter sig imidlertid ved, at Sparekassen Thy de seneste år har realiseret positive bruttoresultater, og at sparekassen ikke har sat noget over styr.

- Solvensprocenten ligger på 17, siger han og nævner, at Sparekassen Thy i 2012 viste gode takter på den ordinære indtjening op 105 mio. kr., hvilket er en stigning på 26 mio. kr. i forhold til 2011.

Sparekassen Thy har 44.000 kunder, og den beskæftiger 200 medarbejdere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst