Overvejer politianmeldelse efter forurening

Hjørrring Kommune overvejer at politianmelde den landmand, der lørdag forårsagede en forurening med gylle i Liver Å.

Hjørrring Kommune overvejer at politianmelde den landmand, der lørdag forårsagede en forurening med gylle i Liver Å. Foto: Bent Bach.

Hjørrring Kommune overvejer at politianmelde den landmand, der lørdag forårsagede en forurening med gylle i Liver Å. Foto: Bent Bach.

- Vi afventer en endelig redegørelse om forureningen, men det er beskæmmende at det allerede sker igen, siger formand for kommunens teknik og miljøudvalg, Jørgen Bing(SF), der sender en tak til den lystfisker, der opdagede forureningen i tide, så skaderne blev meget begrænsede. - Endnu en gang er det lystfiskerne, der er vågne, konstaterer Jørgen Bing. Meget tyder på, at landmanden i Nørlev nordvest for Hjørring ikke har haft tilstrækkelig overvågning af gyllen, da det er løbet fra stalden over i gyllebeholderen, der formentlig er løbet over uden at landmanden selv opdagede det. Åbnet igen - Men det skal siges, at landmanden også reagerede hurtigt, da forureningen var opdaget, siger Jørgen Bing. Hele søndag har Hjørring Beredskabscenter haft travlt med at pumpe gyllen væk fra de bække, der løber ud i Liver Å. Bækkene har været dæmmet på, men mandag formiddag var koncentrationen så lille, at der igen blev åbnet til Liver Å. Der er ikke fundet døde fisk, og det vurderes ikke at forureningen har forårsaget større skade på Åen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.