På tyvejagt i Try

To tyve blev natten til onsdag snuppet af vågne naboer i den lille by Try

Tyvene i Try lagde sig ud med de forkerte mennesker. Dan Sundgaard (tv), der arbejder som vagt, fik sammen med sin schäferhund fundet frem til indbrudstyvene i nabolaget, og siden fik han så hjælp af sin nabo, der er betjent, til at pågribe dem. Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Tyvene i Try lagde sig ud med de forkerte mennesker. Dan Sundgaard (tv), der arbejder som vagt, fik sammen med sin schäferhund fundet frem til indbrudstyvene i nabolaget, og siden fik han så hjælp af sin nabo, der er betjent, til at pågribe dem. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

TRY:Da Dan Sundgaard Christensen er på vej ind i indkørslen ved sit hjem i Try nær Dronninglund, er der noget, der undrer ham. Klokken har passeret halv to om natten, og umiddelbart op til han og familiens grund holder en bil med trailer parkeret. Nøglerne sidder i tændingen, motoren er kold, og der ligger en mobiltelefon efterladt i bilen.

Dan Sundgaard, der arbejder som vagt ved Nordjyllands Beredskab, beslutter sig for at undersøge nabolaget, og om ejermanden til bilen mon findes i nærheden.

Med sig har han sin tjenestehund, og den registrerer hurtigt en lyd nede af vejen. I mørket sætter de to ned mod lyden.

Roderi i en garage

- Da vi kommer lidt ned ad gaden, kan jeg se, at der står nogle kasser på vejen med noget, der ligner tyvekoster. Der ligger vist nogle lyspærer eller lysstofrør blandt andet, siger Dan Sundgaard og fortsætter:

- I garagen kan jeg så se, at to personer roder rundt, og dem råber jeg så an.

Tyvene stikker af, men den snarrådige vagt skynder sig tilbage til den mystiske bil, hvor han hurtigt snupper nøgler og mobiltelefon.

I mellemtiden er politiet blevet tilkaldt, og familien Sundgaards genbo, der er i øvrigt er politibetjent, dukker også op.

- Det var vist konen, der havde fået ham ud af fjerene, griner Dan Sundgaard.

Politiets hundepatrulje sætter efter tyvene, mens Dan Sundgaard og genboen holder vagt ved den efterladte bil. Der går mindst en time, da den strategi giver pote, og de nu godt forpustede tyve dukker op.

For træt til at stritte imod

- I mørket kan vi se to skikkelser på vej mod bilen, og vi skynder os at hoppe i skjul. Men jeg tror, at de opdager os, for igen stikker de af, siger Dan Sundgaard.

Han løber efter og får hurtigt fat i den ene af tyvene.

- Jeg tror simpelthen, at han var for træt til at løbe mere. Han siger desuden, at han ikke vil kæmpe i mod, og det var rart nok, for han var en ret stor fyr.

Imens jagten står på, følger Dan Sundgaards hustru Louise Sundgaard med fra sidelinjen sammen med parrets 8-årige søn.

- Det var ikke så sjovt, da det stod på, og jeg synes slet ikke, at Dan skal ud og jagte tyveknægte. Man ved jo aldrig, hvad man møder, og jeg havde i hvert fald ikke selv gjort det, siger Louise Sundgaard og tilføjer:

- Men vores søn havde det forrygende. Han synes, det var spændende at være oppe det halve af natten med alle de store politimænd.

Som NORDJYSKE skrev onsdag viste tyvene sig at være en 24-årig mand fra Kongerslev og en 28-årig mand fra Sæbyområdet, der begge er blevet sigtet for to indbrud i Try den pågældende aften.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden