På vej mod samling af piledyrkerne

Agri Nord opfordrer piledyrkere til at forhandle samlet med varmeværkerne

Nordjyske pile- og poppeldyrkere står stærkere overfor deres kunder - varmeværkerne - , hvis de forener sig, lyder opfordringen fra Agri Nord. Arkivfoto: Hans Ravn

Nordjyske pile- og poppeldyrkere står stærkere overfor deres kunder - varmeværkerne - , hvis de forener sig, lyder opfordringen fra Agri Nord. Arkivfoto: Hans Ravn

NORDJYLLAND:Landboforeningen Agri Nord har taget initiativet til at samle de nordjyske pile- og poppeldyrkere i et netværk eller en forening.

Agri Nords formand, Carl Chr. Pedersen, opfordrer landmændene til at gå sammen for at få flisen solgt optimalt.

- Som enegænger kommer man ikke langt, når varmeværkerne køber ind. Andre steder i landet har man etableret interesseforeninger for landmændene, og det er her, vi har hentet inspiration, siger han.

Han tror også, at varmeværkerne foretrækker at håndtere én stor leverandør frem for en hel masse små.

Sønderjysk inspiration

Til mødet kommer formanden for Syddansk Piledyrkerforening, Otto Jensen, Tinglev, og redegør for erfaringerne med den syddanske forening.

- Vi optaget af, at landbruget i sin rolle som energileverandør også kommer til at tjene på produktionen, og derfor er vi parat til at hjælpe foreningen godt på vej, siger Agri Nords direktør Erik Lydiksen.

- For varmeværkerne er langvarige aftaler og forsyningssikkerhed alfa og omega, siger han og understreger værdien af at gå sammen og skabe tilstrækkeligt volumen, så de nordjyske piledyrkere kan matche importen af flis fra udlandet.

Der var sidste år 2400 hektar med pil og poppel i Nordjylland.

Mødet foregår hos Agri Nord i Aalborg tirsdag 18. maj.

kj.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.