Panik om kvote 2

Mange søgte i sidste øjeblik, og det fik hjemmesiden optagelse.dk til at bryde sammen

Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

KØBENHAVN:Tusindvis af unge gik fredag formiddag i panik, fordi de ikke kunne gennemføre deres ansøgning til en videregående uddannelse via hjemmesiden optagelse.dk, inden fristen udløb klokken 12. Undervisningsministeriet har helt ekstraordinært udsat fristen til på mandag.

På University College Nordjylland har man haft travlt med at berolige de mange ulykkelige unge der ringede og fortalte at de ikke kunne kommen igennem på hjemmesiden, fortæller studiechef Lene Zakarias.

- Der har været pres på telefonerne og vi har skullet formidle budskabet om at fristen var udsat og at der ikke var grund til panik, fortæller Lene Zakarias.

I sidste øjeblik

Årsagen til de tekniske problemer er, at mange kvote-2-ansøgere har ventet med at søge til sidste øjeblik. Allerede torsdag aften begyndte problemerne og fredag formiddag besluttede undervisningsministeriet så at udsætte ansøgningsfristen for samtlige videregående uddannelser gennem kvote 2 til på mandag klokken 12.

- Vi undersøger lige nu, om vi har tabt nogle ansøgninger. Men vi har på nuværende tidspunkt fået flere ansøgninger ind end sidste år, siger Aino Olsen, vicedirektør i UNI-C, Styrelsen for IT og Læring under undervisningsministeriet.

Hun oplyser, at der er ekstraordinært åbent på ministeriet support-linjer weekenden over, så frustrerede eller bekymrede studerende kan få hjælp.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.