Panikken breder sig: Hvor er pengene?

Distriktsudvalget vil ikke give en million kroner til byfornyelse

Byfornyelsen i Dybvad er sat i gang. Problemet er, at pengene ikke er afsat.

Byfornyelsen i Dybvad er sat i gang. Problemet er, at pengene ikke er afsat.

FREDERIKSHAVN:Som bekendt kniber det gevaldigt med at finde penge til den meget omdiskuterede byfornyelse i Dybvad.

Staten vil ellers give 1,1 millioner kroner, mens Frederikshavn Kommune skal give det dobbelte.

Problemet er, at lokalpolitikerne ikke har afsat nogen penge til projektet, selv om byplanlægger og landdistriktskoordinator allerede har haft de første møder med borgerne i Dybvad. Og hvor der allerede er arrangeret borgermøde og byvandring.

Men økonomien er altså stadig ikke på plads. Og jagten på pengene bliver tilsyneladende mere og mere desperat.

Distriktsudvalget - som har repræsentanter for alle landsbyer i Frederikshavn Kommune - havde møde tirsdag aften.

Og et af forslagene var, at distriktsudvalget de næste fem år i alt skulle give en million kroner til byfornyelse til Dybvad.

200.000 kroner skulle distriktsudvalget altså aflevere om året i fem år, hvilket vil svare til en tredjedel af distriktsudvalgets budget, som ellers er målrettet alle kommunens landsbyer.

Formanden for distriktsudvalget, byrådsmedlem Brian Kjær (S), kunne dog på mødet hurtigt konkludere, at der mildt sagt ikke var stemning for at give en million kroner til byfornyelse i Dybvad. Punktet kom således ikke engang til afstemning. Imidlertid blev flertallet enige om at afsætte 200.000 kroner i 2018 - og ikke mere.

- Holdningen hos udvalgets medlemmer er, at projektet i Dybvad burde finansieres andre steder. Og at det er det samlede byråd, som har opgaven med byfornyelsen i Dybvad, siger Brian Kjær, som dog kan glæde sig over, at der er ført 175.000 "ubrugte" kroner tilbage til distriktsudvalget fra sidste års budget.

Byrådsmedlem Mette Hardam (V) er tidligere formand for distriktsudvalget.

Hun mener, at det er "fuldt forståeligt", at medlemmerne af distriktsudvalget siger nej til at støtte byfornyelsen med en million.

- Hvis man bruger en tredjedel af distriktsudvalgets penge til byfornyelse i Dybvad, udvander man kommunens andre landsbyer og alle de øvrige projekter, som findes. Nu er økonomiudvalget og byrådet altså nødt til at handle i stedet for at sparke den her sag rundt i systemet, siger Mette Hardam.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.