Parat - start - skole

Forældre og ansatte fra Limfjordsbørnehaven, Brombærhaven og Kathøj har sammen lavet en køreplan for skolestart og parathed

Limfjordsbørnehaven afleverer de fleste børn til enten Tilsted eller Tingstrup Skole og har ønsket at få en debat om, hvordan skolestarten kan gøres smidigere. På den baggrund har forældrerepræsentanter og ansatte fra samtlige fem institutioner samarbejdet om en fælles model. Foto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Limfjordsbørnehaven afleverer de fleste børn til enten Tilsted eller Tingstrup Skole og har ønsket at få en debat om, hvordan skolestarten kan gøres smidigere. På den baggrund har forældrerepræsentanter og ansatte fra samtlige fem institutioner samarbejdet om en fælles model. Foto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

TILSTED/TINGSTRUP:En skolelærer har en forventning om, at lille Bent kan skrive sit eget navn, når han begynder i børnehaveklassen, men det har lille Bents forældre ikke fået at vide. Er det børnehaven, der skal give Bent de nødvendige kompetencer - eller er det forældrene, der skal sætte sig ned og træne bogstaver? Og skal skoletasken med i mini-sfo?

Der er helt sikkert mange spørgsmål, der melder sig, når et barn skal begynde i skole - og der er mange forventninger på kryds og tværs, skriver Thisted Dagblad lørdag.
I Tilsted og Tingstrup skolers distrikter er der nu etableret et formelt samarbejde mellem forældre og ansatte for at skabe de bedste betingelser for en god overgang mellem børnehave og skole.

Opstartsmøde

Opstartsmødet finder sted på mandag 17. september i Limfjordsbørnehaven. Mødet bliver i to dele, sådan at der først er orientering for de forældre, der sender deres børn i Tilsted Skole til april - og derefter en orientering for de forældre, der sender deres børn i Tingstrup Skole.

- Formålet er at gøre det bedste for børnene ved at tage hinanden i hånden og sikre, at vi får afstemt forventningerne omkring børnenes forventede færdigheder, siger Søren Madsen, der er forældrerådsformand i Limfjordsbørnehaven og far til en pige på fire år samt en dreng på tre år.
På mødet vil der blive orienteret om den proces, som børnene skal igennem fra nu og indtil de skal i mini-sfo i april og senere i skole.

Skoleparathed

Initiativet til det nye fælles indskolingsforløb kommer fra Limfjordsbørnehaven, hvor en generel diskussion om børnehavens hovedformål mundede ud i en snak om skoleparathed og forventningsafstemning.

Ved en caféaften sidste efterår for de tre børnehaver og to skoler i den vestlige del af Thisted var der overvældende opbakning fra forældrerepræsentanter og ansatte. Der kom nok 50. I grupper blev forskellige temaer diskuteret, og der blev nedsat en arbejdsgruppe, der skulle samle alle informationer omkring skolestart, lave en folder og fastlægge processen.

Unikt samarbejde

Så nu er skibet parat til at blive søsat, og Søren Madsen er meget spændt på, hvordan den brede gruppe af forældre til kommende skolebørn vil modtage udspillet.

- Vi synes selv, det er et unikt samarbejde og er lidt stolte af, at det er lykkedes at lave en fælles model, siger Søren Madsen.
Søren Madsen synes, at minisamarbejdet mellem Brombærhaven, Limfjordsbørnehaven og Kathøj samt de to skoler i området er et godt eksempel på, hvordan kommunale institutioner kan styrke tilbuddet til børnefamilierne.
- Det fede er, at initiativet kommer nede fra, og det kommer fra forældrene. Det videre forløb skal helst foregå uafhængigt af forældrerådene. Vi mærker fra lærere og pædagoger en kæmpe stor velvilje til at gøre det her, siger Søren Madsen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk