Pas på: Antallet af påkørte hunde stiger

Dyrenes Vagtcentral modtager flere henvendelser om påkørte hunde i de mørke vintermåneder til og med januar

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

DANMARK:Dagene bliver mørkere og mørkere, og gadelygterne må tændes tidligere.

Det kan være svært at se hinanden i trafikken og risikoen for at komme galt afsted øges.

Men ligesom det er vigtigt, at man påfører sig reflekser - hvad enten man er ude at cykle, løbe en tur eller sågar bare går en tur - er det en ligeså god idé at give sin hund reflekser på, når man er ude at lufte den.

Tal fra Dyrenes Vagtcentral viser, at det er i vintermånederne november, december og januar, at flest henvendelser om påkørte hunde tikker ind.

I 2016 modtog Dyrenes Vagtcentral alene i de tre måneder 109 henvendelser om påkørte hunde, hvilket dermed udgør mere end en tredjedel af årets samlede antal henvendelser.

Af den grund opfordrer Dyrenes Beskyttelse på det kraftigste, at man også sørger for at lyse hunden op, og dermed gør den synlig for billisterne. Det kan være i form af reflekser eller lygter, som kan påføres hundens vest eller halsbånd.

- I de mørke vinterperioder kan det være svært at se hunde i trafikken, og derfor sker der flere påkørsler af hunde i disse måneder. Det er ikke nok selv at holde hunden i snor og selv være synlig. Hunden skal også være lyst op, enten i form af refleks eller lygter, siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

Statistik for henvendelser til Dyrenes Vagtcentral 1812 om påkørte hunde.

Statistik for henvendelser til Dyrenes Vagtcentral 1812 om påkørte hunde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.