Pas på vores by

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jan Madsen lovede at søge mest mulig indflydelse samt at følge de kommende behandlinger tæt.

Byudviklingsgruppen under Svenstrup Samråd, Grøn Gruppe og Skolebestyrelsen på Svenstrup Skole kaldte til endnu et borgermøde om en ny lokalplan i forbindelse med en mulig udvidelse af AKAFAs produktionsanlæg midt i Svenstrup.

Initiativtagerne havde naturligvis inviteret nøglepersoner fra både kommunen og AKAFA.

Men borgermødet blev holdt uden deres deltagelse.

De havde nemlig meldt afbud idet de ikke mente at kunne tilføre sagen yderligere idet, der ikke var sket nyt i sagen siden sidste borgermøde i juni måned.

Jan Madsen fra skolebestyrelsen udtrykte undren over at man ikke var blevet orienteret om hvilke initiativer, der var igangsat på baggrund af seneste møde debat.

Han indgik i panelet sammen med Hans Jørgen Brodersen og Kenn Steger-Jensen og de lagde op til en meningsudveksling om lokalplanen og opfordrede de 70 fremmødte borgere til at komme med input til initiativer der kunne iværksættes for at få størst mulig indflydelse.

Inden ordet blev givet frit orienterede formanden for Svenstrup Samråd om arbejdet i Samrådet og de tilknyttede arbejdsgrupper.

Lasse Krag opfordrede borgerne til at melde sig.

- Vi har brug flere i bestyrelsen og udvalgene.

Mødedeltagerne var aktive i debatten og udtrykte bland andet frygt for mulige miljøpåvirkninger grundet den kraftig stigende trafik til og fra fabrikken, her blev bl.a. nævnt: partikelforurening, støj, rystelser i huse, grundvand, overbelastning af veje, eksisterende forurening, trafiksikkerhed.

Udvalget blev opfordret til at indgå i positive og seriøse forhandlinger med parterne så tidligt i processen som muligt.

Og efter den intense og givende debat afsluttede Jan Madsen med at takke for de mange input der var kommet og lovede at søge mest mulig indflydelse samt at følge de kommende behandlinger tæt.

- Vi vil gerne bevare AKAFA og de mange arbejdspladser i Svenstrup, men det er nok ikke fremtidssikring med så stor en fabrik midt i vores by.

Lidt udenfor aftenens emne blev der udvekslet ønsker og behov for en fremtidig udvikling af Aalborg kommunes største bysamfund:

Det gælder alt fra børnehaver, skoler, ældrehjem, sportshal over idrætsfaciliteter, svømmehal til kulturhus/multihus - elementer, der bør indgå i en kommende debat om Svenstrups fremtid.

Denne debat er fra kommunen varslet til begyndelse i 2017.

KEH

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.