Perler skjult i et fladt landskab

Søer og vandløb tæt på lufthavnen er et besøg værd

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LINDHOLM:Hvis man kører i bil ud ad Thisted vej nord for Nørresundby, ser det omgivende landskab fladt og ret uinteressant ud. Men området gemmer på skjulte perler, og den slags kan jo ikke holdes hemmeligt. I dette tilfælde afsløres herlighederne blandt andet fra luften.

Det er nemlig sådan, at passagerer på fly, der er under indflyvning til Aalborg Lufthavn i vestlig retning, mod syd har udsigt til samme område og kan se, at det rummer op til flere søer og vandløb.

En nærmere undersøgelse viser da også, at området i høj grad er en udflugt værd.

Tag hellere en omvej

Mennesker med interesse for vandski kender i øvrigt stedet godt, da den største af søerne er hjemsted for Aalborg Vandski Klub. Men der er en sø mere lige ved siden af, og imellem dem snor Lindholm Å sig på hyggeligste vis.

Den nemmeste måde at komme til området på er ved at dreje mod øst ad Søndergårdsvej i rundkørslen ved lufthavnen og så følge skiltene til vandskiklubben.

Men det er faktisk synd at vælge denne hurtige adgangsvej. Tag hellere en omegn via Voerbjergvej, da hele området ved Voerbjergvej, Søndergårdsvej, Søgårdsvej og Slagtoften er ualmindelig kønt med levende hegn, mindre skovstrækninger og huse med smuk beliggenhed.

Spadsere vest om søen

Fra vandskiklubben kan man spadsere vest om søen og kommer så til at gå en dejlig strækning mellem søen og Lindholm Å.

I den kommende tid kan gæster i området dog blive forstyrret, da Aalborg Kommune er gået i gang med at anlægge en gang- og cykelsti, som netop kommer til at gå mellem søen og åen.

Når stien er færdig senere på året, betyder det imidlertid endnu lettere adgang til et smukt og noget overset område i den nordlige del af kommunen.

Forhåbentlig bliver der også råd til en bro over Lindholm Å ved søerne, for den mindste og vestligste af de to søer er så vanskelig at nå frem til, at det kræver stor målrettethed.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.