Nordjylland

Piloten var ikke Krüger

Spisekuponer, fundet på død pilot, bærer et andet navn

Nogle af vragdelene fra det tyske krigsfly fra Anden Verdenskrig, der er fundet ved Birkelse. Foto: Martin Damgård

Nogle af vragdelene fra det tyske krigsfly fra Anden Verdenskrig, der er fundet ved Birkelse. Foto: Martin Damgård

NORDJYLLAND:Den tyske pilot, hvis jordiske rester er fundet i et nedstyrtet fly ved Birkelse, er efter al sandsynlighed ikke den savnede Bruno Krüger.

Ifølge tyske optegnelser styrtede et fly, ført af en pilot af dette navn, ned 27. november 1944. Og da piloten ikke er fundet, blev der gættet på, at det var hans lig, der blev fundet ved Birkelse af en 14-årig dreng og hans far.

En gennemgang onsdag af materiale, der blev fundet på og ved liget, tyder imidlertid på, at der er tale om en anden pilot.

- Et kort med spisekuponer bærer et efternavn, der sandsynligvis er den døde pilots. Og navnet er ikke Krüger, siger museumsinspektør Torben Sarauw, Nordjyllands Historiske Museum.

Hvad navnet på spisekuponerne er, vil museet ikke offentliggøre på nuværende tidspunkt.

- Der kan være pårørende til den døde i Tyskland, og de skal i givet fald informeres først ad de officielle kanaler, siger han.

På Bevaringscenter Nordjylland i Vodskov arbejder flere konservatorer på at gennemgå fundene og sikre dem bedst muligt mod nedbrydning. Der er blandt andet fundet en pung og en soldaterbog - begge dele i bemærkelsesværdig god stand.

De jordiske rester af piloten er bragt til Retsmedicinsk Institut i Aarhus.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden