Piraterne må ud i gyser

Gentofte vandt sjette kamp i kvartfinalerne

Marko Virtala i jubel efter kampens eneste scoring. Foto: Jan Korsgaard/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Marko Virtala i jubel efter kampens eneste scoring. Foto: Jan Korsgaard/Scanpix Scanpix Denmark

GENTOFTE:Der er lagt op til en gyser af enorme proportioner, når Aalborg Pirates fredag aften tager imod Gentofte Stars i den syvende og sidste kamp i kvartfinalerne.

For femte gang ud af fem mulige i sæsonen tabte Aalborg nemlig i Gentofte tirsdag aften, da et tidligt mål i første periode endte med at blive kampens eneste scoring.

Som man har set det tidligere i serien, var det hjemmeholdet Gentofte, der kom klart bedst ud til kampen.

I første halvdel af 1. periode kunne piraterne nærmest ikke komme op i angrebszonen, og defensivt havde man mere end nok med at kontrollere et toptændt hjemmehold.

Det hårde pres udmøntede sig da også i en scoring i kampens første powerplay.

Pucken blev skudt på mål fra en position midt i zonen,, og Ronan Quemener kunne kun halvklare, og til højre for mål kunne Marko Virtala følge op og lægge pucken i nettet.

Midtvejs i perioden var det dog som om, at piraterne vågnede op af deres dvale. Fra en start på 0-10 i skudstatistikken fik man kæmpet sig tilbage, og Bryce Reddick havde et udmærket forsøg, som Säppanen i buret dog fik klaret.

Mod slutningen af 1. periode blev piraterne svækket for resten af kampen, da Peter Quenneville fik fem minutter plus en game misconduct for en hård slashing inde foran mål på Marko Virtala, men piraterne overlevede powerplay.

Anden periode blev nærmest en total modsætning. Piraterne viste allerede i undertallet farlighed, og Christopher Frederiksen fik en god chance og trak en udvisning.

Midtvejs i perioden fik piraterne faktisk pucken i nettet. Julian Jakobsen satte to mand af med skarpe træk og fik lagt pucken ind foran mål, hvor der blev afsluttet. Returen endte for skøjterne af Julian Jakobsen og gik ind, men dommerne vurderede, at den blev sparket over stregen.

Pirates gik fra 0-10 i skudstatistikken til 18-11, men de har altså store problemer med at få scoret i Gentofte og måtte til sidst i perioden overleve endnu to undertalsperioder efter slashing.

Piraterne fik en stor chance for at udligne kort inde i tredje periode, da først Nikolaj Zorko røg ud i to+to minutter og derefter Koponen i to minutter for delaying the game. De første 30 sekunder af powerplay fem imod tre gik godt med nogle gode chancer, men Gentofte overlevede endnu engang.

Gentofte var noget tættere på i powerplay, da McDonough røg ud, og især Andre Pison burde have scoret, da han samlede en løs puck op helt inde foran mål.

Aalborg forsøgte uden keeper det sidste minut uden held.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.