Piraterne snuppede første stik

Aalborg Pirates vandt den første kvartfinale mod Frederikshavn White Hawks

Thomas Jasper
Foto: Torben Hansen
Ishockey 9. marts 2018 21:52 - Opdateret 12. marts 2018 07:41

ISHOCKEY: Aalborg Pirates snuppede fredag aften sejren i den første af potentielt syv DM-kvartfinaler mod rivalerne fra Frederikshavn White Hawks.

Peter Quenneville blev matchvinder for Aalborg, der hjemme i Gigantium vandt en tæt og intens kamp med 2-1.

Frederikshavn begyndte bedst, og allerede i kampens første minut var gæsterne farlige foran Aalborg Pirates-målet.

Den største chance fik Jens Henrik Tönjum dog efter fire minutters spil, da White Hawks var i undertal. En fejlpasning fra Pirates gav Tönjum en friløber, men den svenske forward tabte den direkte duel mod Tadeas Galansky i Aalborg-målet.

Første periode blev ligeså intens som ventet, og det kom Aalborg bedst ud af. White Hawks tog flere dumme udvisninger, og det var lige ved at koste efter 14 minutters spil, men Aalborgs Martin Lefebvre måtte se sit skud prelle af på stolpen.

Aalborg fastholdt dog overtaget, og små tre minutter før første periodes udløb gik den ikke længere for White Hawks. Julian Jakobsen fik spillet sig selv fri med en smart vending, og så kunne Aalborg-kaptajnen ekspedere 1-0-scoringen i nettet.

Aalborg Pirates satte sig tungt på begivenhederne fra anden periodes start. Det gav først en god chance til Christopher Frederiksen og siden til Jeppe Jul Korsgaard, men begge chancer blev misbrugt.

Mod anden periodes slutning vågnede Frederikshavn i stedet lidt op til dåd. Først gav en kontra en stor chance til Roberts Jekimovs, og derefter var det Cameron Spiro, der fik en stor dobbeltchance, men i begge tilfælde stod Aalborg-målmand Tadeas Galansky i vejen, og derfor stod det fortsat 1-0 efter anden periode.

Godt seks minutter inde i tredje periode lykkedes det så endelig for Frederikshavn at få passeret Galansky. Mads Larsen lagde pucken frem til Kristian Jensen, der sendte udligningen i mål.

Seks minutter før tid blev kampen dog alligevel afgjort til Aalborgs fordel. Pierre-Olivier Morin serverede pucken for Peter Quenneville, der sikkert lagde pucken ind bag Thomas Lillie i Frederikshavn-målet.

To udvisninger til Aalborg Pirates i kampens slutfase gav Frederikshavn muligheden for at spille seks mod tre, men alligevel lykkedes det ikke at fremtvinge en udligning.

De to hold mødes igen søndag i Frederikshavn.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...