Plan for skolefremtid

Forslag om færre overbygningsskoler og større distrikter til udtalelse

Der bliver i øjeblikket arbejdet på at finde frem til, hvordan fremtidens skole skal skrues sammen.?Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Der bliver i øjeblikket arbejdet på at finde frem til, hvordan fremtidens skole skal skrues sammen.?Foto: Kurt Bering Kurt Bering

BRØNDERSLEV:En ny måde at organisere folkeskolen i Brønderslev Kommune på skal ud til udtalelse blandt skolerne. Forslaget indebærer, at nogle skoler mister deres overbygninger, som samles på tre eller fire skoler i kommunen, og at der bliver langt færre skoledistrikter.

De er flere idéer bag at inddele kommunen i fire skoledistrikter i stedet for 13 som i dag, hvor hver skole har sit eget distrikt.

- Vi har nogle langsigtede problemer, hvor vi kan se, at der er noget, vi skal have løst, siger udvalgsformand Peter H. S. Kristensen (S) og peger på, at nogle årgange kan blive for sårbare, og at man nogle steder ikke kan være sikker på, at der er undervisere til de relevante linjefag.

- Vi skal have undervisning på de skoler, vi har i dag. Vores opgave er, hvordan vi kan sikre det samtidig med, at vi også sikrer indholdsdelen i undervisningen. Der kan vi pege på det som en mulighed, at man får en organisation med større skoledistrikter, som er nødvendige, hvis man skal være fleksibel i forhold til elever og lærere, siger Peter H. S. Kristensen og giver som eksempel, at en lærer kan arbejde på to skoler i distriktet.

Planen rummer også et forslag om at lave ungemiljøer - hvor man samler overbygningen på tre eller fire skoler, så der bliver flere elever.

- Det vil kunne give nogle undervisningsformer og muligheder for, hvordan man tilrettelægger hverdagen, siger Peter H. S. Kristensen.

Ifølge planen skal Dronninglund og Hjallerup Skole have overbygning - i Brønderslev foreslås enten Hedegårdsskolen som en ren overbygningsskole uden 0.-6. klasse eller Hedegårdsskolen og Søndergade som skoler med overbygning.

Det vil betyde, at Skolegades Skole og skolerne i Asaa, Jerslev og Klokkerholm ikke længere skal have overbygning.

Det er børne- og skoleudvalget, der har besluttet at sende planen kommer ud til udtalelse, og det kommer den inden længe sammen med et brev fra udvalget med deres tanker omkring det. Den kan tidligst træde i kraft fra skoleåret 2014-2015.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.