Planer opgivet: Kæmpe børnehave bliver til to mindre

Frederikshavn Kommune opgiver plan om at bygge en kæmpe institution på Abildvej

En børnehave med plads til 260 børn er dobbelt så stor som forskningen anbefaler. Blandt andet derfor droppes idéen om en ny mastodont-institution på Abildvej. Genrefoto: Kim Dahl Hansen <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

En børnehave med plads til 260 børn er dobbelt så stor som forskningen anbefaler. Blandt andet derfor droppes idéen om en ny mastodont-institution på Abildvej. Genrefoto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Planerne om at bygge en stor institution på Abildvej i forbindelse med Frydenstrand Skoleafdeling er nu opgivet.

I stedet sigter Frederikshavn Kommune på at bygge to mindre institutioner, der tilsammen skal erstatte institutionerne Humlebien, Spiloppen, Spiren og Abildgaard Børnehave.

Der er i dag allerede store trafikale udfordringer på skolevejen og udsigten til en kæmpe institution med 260 børn vil blot gøre de trafikale problemer endnu større.

Desuden har det vist sig vanskeligt at skabe den nødvendige plads til mindre klynger på Frydenstrand Skoleafdeling, både ude og inde. Og ikke mindst har man lyttet til den pædagogiske forskning, der siger, at et børnetal på 260 er over dobbelt så højt, som forskningen anbefaler.

Spiren eller anden placering

Nu er det planen at bygge en ny institution på Abildvej med plads til 140 børn fordelt på 25 pladser i specialgrupperne, 40 vuggestuepladser samt 75 børnehavepladser.

De resterende 95 børnehavepladser samt 25 pladser til dagplejens legestue placeres i en ny institution i Distrikt Øst, enten hvor Spiren på Hjørringvej 62 ligger i dag - eller et andet sted i nordbyen.

- Stordriftsfordelene er væk og derfor bygger vi nu to mindre institutioner. Om den ene skal ligge i eksisterende lokaler i Spiren på Hjørringvej eller et andet relevant sted i området, skal vi regne på. Nogle gange er det billigere at bygge nyt end at investere i noget gammelt byggeri, siger formand for børne- og ungdomsudvalget, Anders Brandt Sørensen (S).

Abildgaard Børnehave ligger i en klynge på skolen på Abildvej.

Abildgaardskolen blev i forbindelse med den store strukturreform på skole- og institutionsområdet - kaldet Bæredygtigt Børneområde - en del af Distrikt Øst, der består af Nordstjerneskolen og Frydenstrandskolen.

Sidstnævnte dækker over det, der tidligere hed Fladstrand Skole og Abildgårdskolen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.