Politi vil stoppe julespritbilister

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Øverst på denne planche kan du se tallene for Nordjylland. Kilde: Vejdirektoratet.

I december sidste år blev 447 personer sigtet for spritkørsel.

Fra 1. december i år har politiet igen sat ind med kontrol i forbindelse med de kommende julefrokoster. Samtidig opfordrer Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden flere til at lade bilen stå, når de har drukket alkohol.

Set over flere år er antallet af spritbilister på vejene faldet markant. Men der er stadig for mange, der kører bil med for høje promiller i blodet, når de skal hjem fra en bytur, firmafest eller en hyggelig middag.

Det resulterer hvert år i tragiske trafikulykker med tilskadekomne eller dræbte mennesker. Derfor har politiet fokus på at sætte en stopper for spritkørsel på vejene.

Så fra 1. december til og med søndag 18. december er alle politikredse klar til at sætte ind med målrettede kontroller, så festglade julefrokostgæster dropper bilen og kommer sikkert hjem efter at have nydt juleøl og snaps.

Kontrollerne i år gennemføres samtidig med den landsdækkende kampagne mod spritkørsel, "Klar til et pust?", som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag.

- Alt for mange mennesker bliver hvert år ramt af spritkørsel. Spritbilister udsætter både sig selv og alle andre for en enorm risiko, når de kører i trafikken. Derfor sætter vi ind med kontrol, så flere lader bilen stå, når de har drukket alkohol. Samtidig er vores kontroller med til at få stoppet dem, der alligevel vælger at køre bil, selv om de har promiller i blodet, siger Erik Terp Jensen - der er chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Over en femårig periode, nemlig 2011-2015, har 157 personer har mistet livet og 984 er kommet alvorligt til skade i spritulykker med et motoriseret køretøj, oplyser Vejdirektoratet. Dermed er alkohol stadig en af de største dræbere i trafikken.

Selv om antallet af spritbilister generelt er faldet, så viser nye tal fra Rigspolitiet, at politikredsene på et enkelt år fra november 2015 til og med oktober 2016 har sigtet 5.987 personer for spritkørsel.

- Det er vigtigt, at vi får flere til at lade bilen stå, hvis man skal til fest, hvor der kommer alkohol på bordet og man har tænkt sig at drikke. Tallene fra Rigspolitiet viser, at der stadig er en stor udfordring med spritbilister på vejene. Derfor er det positivt, at alle landets politikredse sætter ind med spritkontroller, så trafikken bliver mere sikker for os alle, siger Mogens Kjærgaard Møller - der er adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Omkring hver femte trafikdræbte mister livet i en spritulykke og i perioden 2011-2015 har 157 personer mistet livet i spritulykker på vejene. Ni ud af ti spritbilister er mænd.

Læs mere på: https://www.sikkertrafik.dk/kampagner/stop-spritkoersel

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.