Politiet fjerner lovlige nummerplader

Automatisk system er for hurtigt på aftrækkeren

Foto: Rigspolitiet

Foto: Rigspolitiet

HELSINGØR:Nummerpladerne rasler af bilerne efter at Nordsjællands Politi som en af de første politikredse i Danmark for et par uger siden fik mulighed for lynhurtig aflæsning og registrering af nummerplader på køretøjerne. Det skriver Helsingør Dagblad.

Men det er ikke altid at systemets registreringer er opdaterede, og allerede nu har to bilejere i Helsingør lidt den tort at få klippet nummerpladerne af deres køretøjer uden grund.

Årsagen har i begge tilfælde været, at bilejerne havde skiftet forsikringsselskab og at selskaberne ikke havde opdateret de nye forsikringsforhold.

Nummerpladegenkendelsessystemet fortalte politipatruljerne at bilerne ikke var forsikret, hvilket fik betjentene til at fjerne nummerpladerne på dem begge.

I det ene tilfælde måtte politiet senere køre tilbage til ejeren med nummerpladerne og i det andet måtte ejeren selv køre en søndagstur fra Helsingør og ind til politigården i København for at få sine nummerplader tilbage.

- Problemet er, at det nye genkendelsessystem er så hurtigt, at forsikringsselskaberne ikke altid når at opdatere oplysningerne i motorregistreret. Tidligere kontrollerede politiet også nummerplader, men slet ikke i et tempo, som det sker nu, siger politiassistent Hans Bæk Nielsen fra Nordsjællands politi i Helsingør.

- Derfor kan det ske, at en bilejer får klippet sine nummerplader uden grund, fortsætter politiassistenten.

Men det er ikke kun forsikringsselskaberne, der skal være hurtigere på aftrækkeren.

- Også synshallerne bliver nødt til at sætte fart på informationerne, så vi ikke klipper pladerne på biler, der faktisk er synet og godkendt, siger han.

Politiassistentens råd til nye bilejere og til ejere, som skifter forsikringsselskab, eller som lige har fået bilen synet og godkendt, er at lægge en besked til politiet i forruden i form af en udskrift af forsikringsselskabets bekræftelsesmail eller synsrapporten.

- I hvert fald i overgangsfasen. For så kan betjentene se at bilen er forsikret og spare dem selv og ejeren for en masse besvær, siger Hans Bæk Nielsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.