Politiet kommer nu på cykel

Nordjyllands Politi får nu et cykelpoliti - med særlig fokus på Aalborg Øst

Betjente i Aalborg skal patruljere på cykel. Foto: Colourbox <i>colourbox.com</i>

Betjente i Aalborg skal patruljere på cykel. Foto: Colourbox colourbox.com

AALBORG:Lovens lange arm kommer fremover på to hjul, når otte betjente fra Nordjyllands Politi hopper i sadlen og udgør nye cyklende patruljer i Aalborg.

Det nye cykelpoliti er et forsøg, og vil især have fokus på Aalborg Øst, hvor tre af de otte cyklende betjente fast vil patruljere, mens de øvrige fem vil cykle i resten af Aalborg.

Her vil de blive brugt som ekstra indsats mod cyklister og knallerter, i indbrudssager samt ved specielle begivenheder i Aalborg som for eksempel Karneval og Tall Ships Races.

Fordele på cykel

Cyklende betjente har selvsagt en fordel ved, at kunne komme frem på de steder, hvor patruljebilerne ikke har en chance.

- Cyklerne har jo noget nemmere ved at komme rundt på stisystemerne, og det kan blandt andet bruges til en særlig indsats mod knallertræs på stierne i Aalborg Øst. Men også til en særlig indsats overfor cyklister i midtbyen, siger politikommissær Jan Stagsted, der er ansvarlig for cykelpolitiet.

- Og ved indbrud, som ofte bliver begået i dagtimerne, kan cykelpolitiet hurtigere komme rundt på stisystemerne i villakvarterne, tilføjer han.

Tættere på borgerne

Nordjyllands Politi håber, at cykelpolitiet vil have en præventiv virkning i områder, der er præget af indbrud uro - men også at politiet kommer tættere på borgerne.

- Vi håber, at vi kommer tættere på borgerne. Det er lidt lettere at tage kontakt til en cyklende betjent, end betjente i patruljevogne, så vi håber, at borgerne vil opleve, at vi bliver mere synlige i bybilledet, siger Jan Stagsted.

De otte betjente på cykler kommer ikke til at tage ressourcer fra det almindelige beredskab, understreger Jan Stagsted.

- Betjentene vil patruljere, når der er overskud til det. Det bliver ikke hver dag, men så meget som muligt, siger han.

Forsøget med cykelpolitiet fortsætter resten af året, hvorefter det bliver evalueret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.