Politiet ville ikke lave fartkontrol, så Stig lagde selv en ”fotofælde”

Efter flere år med rasende trafik og lige uden for sin dør, tog Stig Dahlhaug sagen i egen hånd

Foto: Privat

Foto: Privat

NORGE:36-årige Stig Dahlhaug bor sammen med sin kæreste og to børn på seks og to år på den norske ø Senja. Han har sammen med andre beboere langs vejen længe forsøgt at få en fartkontrol på vejen, men uden held.

- Det har været et problem i mange år med de høje hastigheder. Rigtig mange kører over 80 km/t og det er ikke mindst de udenlandske lastbiler, som blæser på loven, siger Stig til TV2 Norge.

Det fik familiefaren til at bygge sin egen ”fartkontrol” - komplet med refleksvest, kikkert og det hele. Den hjemlige politimand blev så sat i husets indkørsel torsdag i sidste uge, og Stig lænede sig tilbage for at se virkningen.

Pludselig blev hastigheden på vejen sænket væsentligt.

- Jeg måtte jo selv tage affære og bygge min egen politimand og så snart jeg placerede ham, så skete der noget, Fortæller Stig.

Han fortæller også, at responsen stort set har været positiv og kun enkelte har været sure.

Der selvfølgelig ikke længe før politiet kom forbi for at kigge på ”politimanden”, men da de mente, at Stig anordning ikke udgjorde en risiko for trafikken, så fik den lov at blive.

- Der var nok nogen som havde ringet til dem om det. Men jeg havde undersøgt sagen først. Derefter tog de selv billeder og min politimand og spurgte, om jeg ikke også kunne bygge en politibil til at holde i grøften, griner Stig.

Men i går tog Stig ”politimanden” ind igen, da der er festival på øen og han frygtede, at nogen måske kunne finde på at rende med ham. Det kunne med det samme ses på trafikken, der igen blæste forbi huset. Nu vil han tage kontakt til myndighederne for at få en permanent nedsættelse af hastighedsgrænsen på vejen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.