Udland

Politihelikopter styrter ned i berømt slumkvarter i Rio

Det er uvist, om helikopter styrtede ned efter at være blevet ramt af skud fra mistænkte kriminelle.

BRAZIL-RIO-FAVELA-DRUG-CLASHES Foto: Scanpix/Yasuyoshi Chiba

BRAZIL-RIO-FAVELA-DRUG-CLASHES Foto: Scanpix/Yasuyoshi Chiba

En politihelikopter er lørdag styrtet ned i et af Rio de Janeiros bedst kendte slumkvarterer.

Fire betjente om bord er omkommet.

Helikopteren var sendt i luften i forbindelse med timelange skyderier mellem politi og personer, som mistænkes for at være kriminelle. Det er uvist, om maskinen blev ramt af kugler, eller om styrtet skyldes noget andet.

Politiet oplyser, at årsagen til styrtet er ved at blive undersøgt.

Helikopteren styrtede til jorden i et område kendt som Cidade de Deus (Guds By).

Slumkvarteret blev i 2002 kendt langt ud over Brasiliens grænser på grund af en film om en af kvarterets bander og den voldelige hverdag i favelaen, som den slags boligområder kaldes.

Redningsfolk har lørdag aften fjernet ligene fra helikopteren, der ramte et åbent område tæt på beboelser. Ingen personer på jorden er kommet til skade.

Brasiliens storbyer hærges af vold og drab. Ifølge nyhedsbureauet Reuters er kriminaliteten taget til, efter at Rio i august afholdt OL under enorme sikkerhedsforanstaltninger.

Økonomisk tilbagegang, stigende ledighed og pressede offentlige finanser er ifølge Reuters blandt årsagerne til, at bandekriminaliteten stiger.

Delstaten Rios regering er ansvarlig for sikkerheden, men med et forventet budgetunderskud i år svarende til 41,5 milliarder kroner, mangler der midler til at tage kampen op med kriminelle grupperinger.

Til og med september er der registreret 3649 drab i Rio de Janeiro. Det er næsten en femtedel flere end i samme periode året før. Der er desuden anmeldt 92.000 tilfælde af gadekriminalitet. En stigning på 44 procent på årsbasis.

I forhold til tidligere er antallet af drab dog reduceret. I 2007 var der i Rio de Janeiro 37,8 drab per 100.000 indbyggere. I 2015 faldt raten til 18,6 ifølge Vicenews.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.