1001 stemmer var nok til to pladser i Folketinget

Kristian Bøgsted og Lise Bech blev trukket i Folketinget af stemmeslugeren Inger Støjberg

Kristian Bøgsted og Lise Bech til valgfest på DR Nordjylland. <i>Foto: Bente Poder</i>

Kristian Bøgsted og Lise Bech til valgfest på DR Nordjylland. Foto: Bente Poder

AALBORG:Danmarksdemokraternes nordjyske kandidater var klar over, at der kun ville blive smuler tilbage til dem, når partistifter Inger Støjberg havde ryddet bordet for stemmer.

47.211 personlige stemmer til Inger Støjberg banede vejen til Folketinget for Kristian Bøgsted og Lise Bech.

- Vi kendte jo vilkårene på forhånd, siger Kristian Bøgsted, som kommer i Folketinget med det færreste antal personlige stemmer. Nemlig 480.

Lise Bech fik 41 stemmer flere, hvilket altså er nok til at sikre hende en tredje periode i Folketinget.

- Jeg troede, at min tid i landspolitik var ovre, da jeg meldte mig ud af Dansk Folkeparti og blev løsgænger, siger Lise Bech, som imidlertid blev fanget af Inger Støjbergs projekt Danmarksdemokraterne.

- Det kunne jeg se mig selv i, siger Lise Bech og fremhæver værdipolitikken og Inger Støjbergs glæde og energi.

I den kommende periode er Lise Bech så danmarksdemokrat uden at vide, hvad det betyder for hendes arbejde i Folketinget, hvor hun i syv et halvt år har været landbrugs- og fødevareordfører. Danmarksdemokraterne er kaldt til møde på Christiansborg torsdag eftermiddag, men Lise Bech er mest spændt på, hvilken indflydelse partiet får. Onsdag nøjedes hun med at glæde sig over at være blevet genvalgt.

- Alle gode gange tre, smiler hun. Det eneste skår i hendes glæde er, at hun nu må vinke farvel til sine planer om at se mere til sine børnebørn på ét og to år.

For Kristian Bøgsted bliver én af hans opgaver at vise, at han ikke kun er sin fars søn.

- Vi har aftalt, at han skal hjem og være pensionist, og at det er mig, der ringer, hvis jeg har brug for det, siger den nyvalgte kandidat om farmand, det mangeårige medlem af Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted.

- Men han er en god mentor, siger sønnike, som faktisk byder ind med både solid politisk og erhvervsmæssig erfaring. Den tjeneruddannede Kristian Bøgsted er på 13. år ansat som montør på Vestas og har i to perioder repræsenteret DF i byrådet i Ringkøbing. Kristian Bøgsted har i øvrigt signaleret til Inger Støjberg, at han gerne vil beskæftige sig med beskæftigelsesområdet (som sin far), forsvarsområdet eller forsyningsområdet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.