62 stemmer sikrer Rasmus Prehn en plads i Folketinget

Fødevareminister Rasmus Prehn gik tæt på 4000 personlige stemmer tilbage og opnåede akkurat genvalg.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S) er lige akkurat blevet genvalgt til Folketinget. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S) er lige akkurat blevet genvalgt til Folketinget. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fungerende minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S) er med nød og næppe blevet genvalgt i Nordjyllands Storkreds.

Det bekræfter han i en sms til Ritzau.

Han fik blot 62 flere personlige stemmer end kandidaten Morten Klessen.

I forhold til resultatet i 2019 er Rasmus Prehn gået tæt på 4000 stemmer tilbage.

Tirsdag stemte 1899 nordjyder personligt på Prehn. I 2019 stemte 5692 personer på ham.

I alt fik Socialdemokratiet syv mandater i Nordjylland. De gik ud over Prehn til fungerende statsminister Mette Frederiksen, ministrene Ane Halsboe-Jørgensen, Simon Kollerup og Flemming Møller-Mortensen samt Bjarne Laustsen og Per Husted.

Det dårlige personlige valg for fødevareministeren kan skyldes den bilagssag, som han har hængende over hovedet.

For nylig gik Folketingets Ombudsmand, som blandt andet beskytter borgernes rettigheder, ind i sagen om Prehns brug af statens kreditkort på restauranter. Det skete på baggrund af en række historier i Ekstra Bladet.

I et tilfælde havde Prehn afleveret et bilag for en middag, hvor det fremgik, at han havde spist middag med en navngiven journalist. Men de to havde ikke spist middag sammen, afslørede Ekstra Bladet, hvilket Prehn siden har erkendt og undskyldt.

Prehn vil dog ikke fortælle, hvem han så spiste middag med i juni 2020, da han var udviklingsminister under Udenrigsministeriet.

Hvor Rasmus Prehn opnåede valg til Folketinget, gik det den modsatte vej for en anden minister. Fungerende udenrigsminister Jeppe Kofod (S) blev ikke valgt ind i Folketinget i Sjællands Storkreds.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.