Alternativets leder forlader kommunalpolitik efter folketingsvalg

Flere politikere forlader kommunalpolitik, efter at de har opnået valg til Folketinget.

Alternativets politiske leder Franciska Rosenkilde (forrest i billedet) forlader Københavns Borgerrepræsentation, efter at hun er blevet valgt til Folketinget. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Alternativets politiske leder Franciska Rosenkilde (forrest i billedet) forlader Københavns Borgerrepræsentation, efter at hun er blevet valgt til Folketinget. (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Alternativets politiske leder, Franciska Rosenkilde, forlader Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. Det gør hun, da hun er blevet valgt ind i Folketinget.

Det bekræfter Alternativets pressetjeneste over for TV 2 Lorry.

Hun vil blive afløst af sin suppleant, Birgitte Kehler Holst.

Birgitte Kehler Holst har allerede sin gang på rådhuset i København. Hun har nemlig haft Rosenkildes plads, siden den politiske leder tog orlov for at fokusere på valgkamp i februar.

Franciska Rosenkilde frasagde sig løn fra Borgerrepræsentationen, imens hun holdt orlov, har hun tidligere oplyst til Berlingske.

Alternativet havde frem til valget kun et enkelt folketingsmedlem - Torsten Gejl.

Det skyldtes, at fire ud af partiets fem folketingsmedlemmer forlod partiet efter interne uenigheder.

Alternativet gik frem ved tirsdagens valg og har nu seks mandater i Folketinget. Franciska Rosenkilde har fået et af dem.

Også Mette Reissmann (S) trækker sig fra Københavns Borgerrepræsentation. Det skyldes også, at hun er valgt til Folketinget og interne regler i Socialdemokratiet.

Tidligere fredag kom det også frem, at en af Enhedslistens profiler, Pelle Dragsted, forlader kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, efter at han er blevet valgt til Folketinget.

Hans plads overtages af Thyge Enevoldsen.

Hvis en politiker er valgt til flere folkevalgte forsamlinger på samme tid - for eksempel både et byråd og Folketinget - har vedkommende et dobbeltmandat.

Det er forskelligt fra parti til parti, om partierne tillader dobbeltmandater. For eksempel er det ikke tilladt hos Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.