Bødskov før Ukraine-møde: Vesten skal stå sammen mod Putin

De Nato-lande samt andre lande, der har støttet Ukraines kamp mod Rusland, mødes tirsdag i Tyskland.

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) er tirsdag i Tyskland for at deltage i møde om Ukraine. Den amerikanske forsvarschef er vært. (Arkivfoto). <i>Martin Sylvest/Ritzau Scanpix</i>

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) er tirsdag i Tyskland for at deltage i møde om Ukraine. Den amerikanske forsvarschef er vært. (Arkivfoto). Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Vesten skal stå sammen i kampen for Ukraine.

Sådan lyder det fra forsvarsminister Morten Bødskov (S). Sammen med forsvarschef Flemming Lentfer deltager han tirsdag i et møde om Ukraine på den amerikanske luftbase Ramstein Air Base i Tyskland.

- Putins modbydeligheder kender ingen grænser. Danmark står skulder ved skulder med allierede og partnere i støtten til Ukraine.

- Danmark har fra starten af krigen været meget aktiv med en bred vifte af donationer, herunder våben, til Ukraines kamp mod Putins overgreb, siger Bødskov til Forsvarsministeriets hjemmeside med henvisning til Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, er vært for mødet. I mødet deltager forsvarsministre og forsvarschefer fra Nato-lande, der på en eller anden måde har støttet Ukraine.

Også lande, der ikke er med i forsvarsalliancen, men som har hjulpet Ukraine efter den russiske invasion 24. februar, deltager i mødet.

- Det budskab, jeg har med til mine kolleger i dag, er klart. Danmark vil fortsætte støtten til Ukraine, herunder også med hjælp til våben.

- De lidelser den ukrainske befolkning gennemgår er ufattelige. Derfor skal Vesten stå sammen i kampen for Ukraine og mod Putins overgreb.

- Det arbejde vil Danmark fortsætte med at støtte. Det sker i tæt dialog med Folketingets partier, siger Bødskov.

Omkring klokken 09 er Bødskov landet på basen.

- Mødet i dag skal bringe samarbejdet om donationer til Ukraine til et nyt niveau. Stærkere koordination nu og her. Stærkere samarbejde og koordination på lang sigt, skriver han på Facebook.

I sidste uge meddelte statsminister Mette Frederiksen (S), at Danmark øger sit bidrag til militært udstyr og våben til Ukraine med 600 millioner kroner. Det sagde Frederiksen (S) på et pressemøde med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, i Kyiv. Det samlede danske våbenbidrag kommer dermed op på over en milliard kroner.

Det er dog uvist, hvad de 600 millioner helt konkret skal bruges på. Eller hvordan. Det vil regeringen ikke svare på.

I slutningen af februar blev et flertal i Folketinget enig om, at Danmark skulle donere 2700 skulderbårne panserværnsvåben til Ukraine. Siden har der ikke været meldinger om danske våbenleverancer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden