Bødskov til Ukraine-møde i Tyskland: Krigen trækker ud

Den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, er torsdag vært for et Ukraine-møde i Tyskland.

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) og hans amerikanske ditto, Lloyd Austin, mødes torsdag i Tyskland. (Arkiv). <i>Cliff Owen/Ritzau Scanpix</i>

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) og hans amerikanske ditto, Lloyd Austin, mødes torsdag i Tyskland. (Arkiv). Cliff Owen/Ritzau Scanpix

Ukraine har fortsat brug for hjælp, støtte og konkrete donationer af eksempelvis våben efter den russiske invasion af landet 24. februar.

Det er med den tilgang, at over 40 lande, som støtter Ukraine, mødes på den amerikanske luftbase Ramstein Air Base i Tyskland torsdag.

Fra dansk side er forsvarsminister Morten Bødskov (S) med.

Den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, er vært for mødet. Det er det andet fysiske møde blandt landene siden april.

- De uhyrligheder, Putin udfolder i Ukraine, er et brud på alt det, vi i generationer har kæmpet for.

- Putins overgreb er en trussel. Ikke kun mod Ukraines selvstændighed, men mod fred og sikkerhed i hele Europa, siger Bødskov i en pressemeddelelse med henvisning til den russiske præsident, Vladimir Putin.

- Netop derfor er det afgørende, at vi står sammen og bidrager til Ukraines kamp. Krigen trækker ud, og behovet for donationer fortsætter. Det har vi alle et ansvar for at støtte op om.

- Vi skal ikke tilbage til det Europa, vi forlod med Berlin-murens fald. Vi skal ikke tilbage til et Europa, hvor militær magt var ret, siger Bødskov

Ifølge Forsvarsministeriet er Bødskov blevet bedt om at koordinere, hvordan Vesten kan fremme donationer og øget våbenproduktion til Ukraine fremover.

Det skal blandt andet ske på baggrund af donorkonferencen i august i København, hvor Danmark var vært sammen med Storbritannien og Ukraine.

Dengang blev en række lande enige om at støtte Ukraine i krigen mod Rusland med over 1,5 milliarder euro, svarende til 11 milliarder kroner.

Pengene kan eksempelvis gå til våbenbidrag og træning af ukrainske soldater, lød det dengang.

Også en fond til at øge finansieringen af våbenproduktion blev aftalt på konferencen. Den vil blive oprettet af Storbritannien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.