De Radikale opgiver kampen mod Arne-pension

De Radikale er stadig utilfredse med Arne-pension. Men de mener, at det er blevet for svært at kæmpe imod,

Politisk ordfører og finansordfører Andreas Steenberg (R) siger til Børsen, at partiet ikke længere tror på, at man kan rulle Arne-pensionen tilbage. Det begrunder han med, at Venstre og Danmarksdemokraterne nu bakker om ordningen. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Politisk ordfører og finansordfører Andreas Steenberg (R) siger til Børsen, at partiet ikke længere tror på, at man kan rulle Arne-pensionen tilbage. Det begrunder han med, at Venstre og Danmarksdemokraterne nu bakker om ordningen. (Arkivfoto). Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

De Radikale opgiver at kæmpe imod Arne-pension. Det bliver for svært, når både Danmarksdemokraterne og Venstre nu støtter ordningen.

Det siger politisk ordfører i De Radikale, Andreas Steenberg, til Børsen.

- Vi har jo stemt imod den og er jo ikke tilhængere af den, men det ser svært ud, når både Inger Støjberg og Jakob Ellemann er for den, siger ordføreren.

Men hvis Arne skal have lov til at gå tidligt på pension, må argumentet for efterlønnen bortfalde, lyder det fra Andreas Steenberg.

Ifølge De Radikale dækker de to ordninger nemlig over stort set det samme.

De Radikale lancerede ønsket om at udfase efterlønnen i sin 2030-plan, som blev præsenteret onsdag.

Arne-pension blev vedtaget i 2020 af et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF.

Men siden har Venstre meldt ud, at de freder ordningen.

Partiets formand Jakob Ellemann-Jensen har sagt til Avisen Danmark, at partiet ikke vil skabe utryghed for dem, som har fået tildelt Arne-pension.

Da den tidligere udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, lancerede sit parti, Danmarksdemokraterne, sagde hun også, at hun ikke var modstander af retten til tidlig pension.

Arne-pension giver ret til, at personer, som har været mere end 40 år på arbejdsmarkedet, kan gå tidligere på pension.

Konservative holder fast i, at de er modstandere af Arne-pension. Partiet mener, at ordningen skader dansk økonomi. Det siger partiets beskæftigelsesordfører, Niels Flemming Hansen, til Børsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.